lauantai 2. maaliskuuta 2013

Aamun tokoilut

Ollaan tähän asti kurssilla hinkattu pelkästään ALO liikkeitä, tänään otettii mukaan myös AVOja..

Liikkeestä istuminen, tässä ei mitään ongelmaa, vaikkei nyt hetkeen olla yhtään sitä tehty. Heti perään liikkeestä maahan, koira meni sekaisin ja tarjosi vain istumista. Parin toiston jälkeen hoksasi mistä kyse. Sitten murheenkryyni seisominen. Kokeilin pelkkää käskyä ja yritin olla ainakaan pahemmin tuijottamatta koiraan, mutta silti jatkoi matkaansa vähän mun takana. Otettiin muutama toisto ja otin mukaan käsimerkin, eli "läppäys kuonolle" näillä toimi paremmin. Olen kotona kokeillut takapalkalla, jota ei R:n kanssa ole koskaan tehty, mutta sillä se toimi suht hyvin (siis pysähdys), koira ei vain millään meinannut alkuun hoksata, että se palkka on siellä takana :D Kokeiltiin tätä tänään luoksetulon pysäytyksissä. Ensin tehtiin pari niin, että heitin namin (käsimerkki + käsky), jonka jälkeen vaihdettiin takapalkkaan. Koiralla hyvä vauhti ja pysähtyy kuin seinään, mutta sen pääkoppaan ei mennyt millään, että sen palkan saa lähteä hakemaan takaa! Tehtiin vaikka miten monta toistoa, mutta ei, aina se jäi tuijottamaan mua sillei et "no, heitätkö sä sitä nakkia vai et!?" Höhlä koira. Toistoja vaan, ehkä se siitä muuttuu rutiiniks... Muutama kerta otettiin myös niin, että heitin sitä lelulla "päin näköä" samalla, kun karjaisin käskyn.

Sitten noutoa. Sanoin, että ongelmana takapuolen nouseminen heitossa, joten alkuun tätä. Ensin lyhyitä heittoja, nami kädessä ja palkka heti, kun kapula maassa. Matkaa pidennettiin koko ajan ja lopulta koko liike. Hakee ja kantaa tosi kivasti, mutta se luovutus oli taas sinne päin, jää väljäksi ja pitää peruuttamalla houkutella se kunnolla eteen, meni myös vähän vinoon. Kokeiltiin sitten törppöjen kanssa samaan tapaan kuin luoksetulossa, mutta sama juttu, jää liian kauas. Tehtiin erilaisia kokeiluja, koira istumaan kapula suussa ja reilun metrin kapulan kanto, sama juttu. Otettiin väliin myös pelkkä luoksetulo, tässä tulee tiiviisti. Kokeiltiin lelulla, vein koiran pitkän matkan päähän istumaan lelu suussa (se olikin muuten vaikea saada pysymään käskystä siellä suussaa! :O), kutsuin törppöjen takaa, ensin ei meinannut lähteä, sitten lähti epävarmasti, tuli luokse, mutta lelu tippui ihan ennen aikojaan ja meni siis ihan plörinäksi.. Vaihdettiin tunnarikapulaan, ihan kauheata mälväämistä, hyvä ettei koko kapula ollut palasina parin toiston jälkeen eli ei hyvä tämäkään. Kapulaa onneksi kantaa ja pitää hyvin suussa, mutta saisi oppia pitämään myös kaikkea muutakin (kouluttaja sanoikin, että uskomattoman nätisti toimii kapulan kanssa). Ohjeeksi saatiin harjoitella luovuttamista erikseen kapulaa kevyemmillä esinellä ja harjoitella muuten noutoliikettä vauhtinoutona, tai ottamalla pelkkiä kapulan nostoja.

Hyppy otettiin pikapikaa namialustan kanssa. "Seis" -käskyssä tarvitsi taas käsiapua, muuten ok. Kokeiltiin myös kaukoja. Ollaan jonkin verran näitä kotona tehty ja ongelmana on ollut, että "potkaisee" takajalkojaan maahan mennessä. No, tietysti nyt ei ollut sitä ongelmaa, paitsi liikkeen alussa, kun koira käsketään sivulta maahan. Tähän opetellaan kokonaan oma käsky (down) ja opetetaan koira namin kanssa menemään oikein maahan (eli takapää pysyy paikallaan). Ensin lyhyeltä matkalta, palkkasin joka välissä. Sitten koematka, palkkailin taas melkein joka kerralla, pari kertaa jotenkin hassusti heilautti toista takajalkaa, näissä vain "oijoij" toteamus ja ilman palkkaa. Mutta muuten meni ihan superhyvin! Olin ihan varma, että hallilla on sen verran kiihtynyt, että viuhtoisi menemään ihan miten sattuun mutta ei, toinen oli tosi taitava <3  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti