keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kuupo aksaa

Eilisen rata näytti tältä (esteiden välimatkat ei välttämättä vastaa todellisuutta, mutta sinnepäin..). Meidän oma kouluttaja oli sairaana, joten sijaisen kanssa vedettiin vain rataa ensin kahdessa pätkässä ja lopuksi kokonaan. Joitain ongelmakohtia katsottiin hieman tarkemmin. Keinua muisteltiin taas ensin yksittäin, hieman avustaen. R meni sen kivasti, ei arastellut yhtään missään vaiheessa, vaikka melkein jo omalla painollaan keinu alas menikin. Myös keppejä tehtiin yksittäin molemmin päin.

Koira oli aika kuupon oloinen ja pari kertaa teki alussa sen, että kiersikin ensimmäisen esteen ja lähti sitten kuono maassa, jonkun hajun perässä vöyhöttään :O Onneksi teki vain lyhyet lenkit ja päästiin heti jatkamaan. Meitä ennen treenasi juoksuinen huskynarttu, housut jalassa tosin, mutta kyllähän sen hajuja sinne jää ja etenkin ulkona varmasti R haistoi sen.. Kouluttaja sanoi muutenkin, että hallilla oli nyt ollut paljon hajuja, oli löytynyt mm. yhdet kakkakikkareet, vaikka kaikki jätökset pitäisi tarkkaan siivota pois ja maksaa "sakkomaksu". No, näitä sattuu, kun ei aina voi joku olla valvomassa..

Radalla ohjaajalle ongelmia tuotti mm. 10. ja 11. esteen välissä tehtävä persjättö, en saanut mentyä sitä sujuvasti, vaan aina töksähdellen. Kumma ettei sitä voi luottaa, että se koira sieltä tulee vaikka näköyhteys siihen hetkeksi katkeaakin. Kerran myös A veti Rokkia puoleensa 12. putken jälkeen, mutta vain kerran! ;) Kontaktit ollaan tähän asti menty juoksukontaktein, joskus tähän tapaan päädyttiin. Tällä kertaa tuli puhetta, että koska on todella nopea maxikoira kyseessä, voisi olla parempi opettaa koiraa pysähtymään. Kisoissa kun ei ohjaaja voi olla aina ihan vieressä varmistamassa ja ohjaamassa koiraa tarkasti menemään etenkin A:n alastulon kunnolla loppuun, olisi pare, että koira pysähtyisi siinä automaattisesti.. Kuormittaahan se aika paljon isolla koiralla etupäätä, mutta varmaan parempi opettaa se tekemään liikkeen kunnolla ja rauhallisesti, kuin roiskia sitten vain täysillä menemään ja ottamaan turhia kontaktivirheitä. Eilenkin R meni A:n kerran hypäten ylimmän kohdan yli :D Vitsi se on kyllä pöhlö, kun vauhtia löytyy...

Kouluttaja itse oli omalle koiralleen opettanut "kiipee"-käskyllä pysäyttämään takajalkansa matalalle "tasolle" tai levylle. Kun koira osaa tämän tasaisella alustalla, siirretään taso kontakteille, jolloin sama pitäisi toimia sielläkin. Tätä voisi kyllä kokeilla. Tästä taisikin olla puhetta joskus kauan sitten aiemman kouluttajan kanssa, mutta se vain sitten jäi.

Lopuksi vielä pari kuvaa lauantain tottiskoulutuksesta:




Kaivuri:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti