keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Pussi mysteeri

Eilisen illan rata näytti tältä:


Alkuun muisteltiin yksittäisenä esteenä keinua, vaikkei sitä radalla ollutkaan. Se on ollut R:lle varmasti vaikein ja pelottavin este ja nytkin hieman kädellä hidastettiin keinahdusta ja laitettiin vielä tyyny putoavan pään alle. Meni hyvin, vähän viimeisillä kerroilla alkoi jännittämään, kun muisti mikä este on kyseessä, mutta hienosti suoriutui.

Kuvan rataa mentiin molempiin suuntiin, numerot nyt vain toiseen suuntaan. Pussilla tapahtui jotain tosi mysteeristä, kun se mentiin vauhdilla osana rataa: aina kun koira meni pussiin kuului ihan älytön "pamaus" ja pois tullessaan koira katteli takapäätään, toisella kertaa taisi jopa ulahtaa ulos tullessaan :O Tämän kerran jälkeen se ei sinne pussiin sitten enää suostunutkaan menemään, muuta kuin läheltä houkuttelemalla ja kun pidettiin pussin suuta auki. Voi itku, jos tästä tulee nyt joku ongelma! Me ei keksitty mitään muuta kuin että se pussiin mennessään lyö häntänsä tai selkänsä pussin suuaukkoon, josta pamaus kuului. Ehkä voisi seuraavalla kerralla laittaa jonkun pehmusteen menoaukon yläreunaan ja kattoa onko siitä apua.. Tosi outoa kyllä, ei kouluttajakaan ollut moiseen törmännyt ennen.

9. ja 10. harjoiteltiin pakkovalssia, joka aiheutti ohjaajalle taas päänvaivaa, miten se voikin olla niin vaikea käytännössä toteuttaa vaikka mielessää osaa ajatella kuvion oikein :D Ongelma oli taas mun millin väärässä oleva käden tai kropan asento, jolloin koira meinasi hypätä 9. väärältä puolelta tai mä olin jotenki koiran edessä sen mennessä 10. jne. Treenattiin myös välistävetoja aitarivistöllä. Tässä taas sai olla tositosi tarkkana miten kroppaani pitelen, että koira meni oikeasta välistä. Ja haukkukommentti tuli heti, kun vauhti tyssässi (jos mä pysähdyn niin koira pysäntyy myös samantien ja hermostuu, kun ei tiedä mihin pitää mennä). Ongelma oli myös siinä, kun koira piti saada esim. välistävedon jälkeen hyppäämäänkin seuraava este takapuolelta (eli musta katsottuna takapuolelta), ja mä laskin vähänkin kättä alemmas, koira tuli esteiden välistä väärälle puolelle..

Parin viikon päästä hallilla olisi epikset, sinne voisi mennä kokeilemaan tosimölli ja mölliluokkaan miten koira toimii "kisatessa" :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti