maanantai 1. lokakuuta 2012

Viikonlopun kuviot

Mökkeilyä

Launtaina käytiin pienellä retkellä paistamassa makkaraa kosken rannalla olevalla laavulla. Sieltä mentiin mökille ja oltiin siellä lauantaista sunnuntaihin.
Koiruli sai rällätä irrallaan niin paljon kuin jaksoi, uimaan ei kumma kyllä uskaltanut :D







Esineruutu

Sunnuntaina tehtiin esineruutua. Otettiin 3 esinettä. Eka tehtiin taas niin, että E heilutteli esinettä ja R näki mihin putosi, haki hyvin. Toka niin, että E kiersi metsässä koiran nähden lenkin, mutta R ei nähnyt mihin tippui. Tässä kohtaa koiralle tuli joku "errori" ja juoksi ensin sinne, mistä E tuli ruudusta pois. Tuli kyllä kutsusta takaisin ja sitten esine löytyi hienosti. Tosin olisi varmaan esine jäänyt ottamatta, jos en olisi kehunut kun löysi, oli jo aikeissa jatkaa vaan matkaa, mutta älysi onneksi että se hanska pitää ottaa sieltä mukaankin, eikä vain tökätä sitä kuonolla.. Viimeinen tehtiin taas vähän helpommin ja R näki mihin tippui. Jotenkin sille ei ihan selkeä tuo homma vielä ole, kävi nimittäin tarkistamassa edellisen esineen paikan ja muutenkin vähän haahuili ruudussa, eikä muka meinannut löytää. Menin itse vähän esinettä kohden, kun R juoksi ympäri ruutua. Tässä tuli TOSI typerä moka, kun en huomannut E:lle sanoa, että löydetyt esineet pitää ottaa ittelle ja "hienosti" R sitten löysi ruudun reunalle jääneen edellisen esineen! Voi piru. No, palkkasin sen siitä, kun toinen tohkeissaan sitä mulle kiikutti, loppupalkan eli kissanruokaa sai kuitenkin vasta kun viimeinenkin esine löytyi. Voi huoh, ihan tyhmiä mokia, mitä ei saisi sattua, mutta eipä sille voi mitään....

Tottis

Su iltana päästiin ryhmätreeneihin mukaan. Alkuun tehtiin seuruuta namipalkalla. Aika lyhyitä pätkiä ja paljon käännöksiä. Muutamia perusasentoon tuloja ja kontaktin pitoa. Hyvin pysyi kontakti yllä, seuraavalla kerralla voisi kyllä olla häiriötä enemmän, että pääsisi huomauttamaankin kontaktin katkosta ;)

Tokalla vuorolla tehtiin pk-tyyliin paikkamakuu, kun toinen koirakko treenasi bh-kuvioita. Tällä tavalla ei olla juurikaan tehty. Pidin varulta 5 m liinassa ja kävin pariin otteeseen palkkaamassa. Hyvin pysyi, vähän meinasi kyynärät nousta ja piippailu alkaa, kun sakemanni leikki aika lähellä, paransi huomautuksesta. Vapautuksen jälkeen vielä muutamat liikkeestä pysäytykset ja piski autoon. 

Nyt R touhusi taas tosi hyvällä vireellä ja kontaktilla, oli hyvin selvillä että "töissä" ollaan. Täytyy kyllä jatkossakin tehdä kentällä vain tällaisia lyhyitä ja napakoita treenejä ja vain muutamia asioita kerralla. R kyllästyy niin äkkiä, ja sitten helposti koko treeni menee ihan pilalle, jos alkaa hinkkaamaan ja joutuu väkisin koiraa herättelemään uudestaan. Eli ennemmin tottiksessakin näitä ns. hyvän mielen treenejä niinkuin agissakin :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti