maanantai 8. lokakuuta 2012

Piirinmestaruuksia ratkomassa

Lauantaina oli meidän yhdistyksen järjestämät haun ja EK:n piirinmestaruuskisat, joissa mä olin "varasihteerinä" harjoittelemassa ko. hommaa. Mielenkiintoinen päivä ja paljon uutta tuli opittua. Koirakoita kisoihin osallistui vain tosi vähän; hakuun 4 ja EK:seen 1. Tuloksen hausta sai vain kaksi koirakkoa ja EKsta se ainoa. Harmittavasti ei tullut mestaruutta meidän seuraan, vaan hopeasija, maastopisteiden ratkaistessa tasapistetilanteessa. Olin itte henk. koht. yllättynyt aika heikoista tottisesityksistä, vaikka kyseessä kuitenkin voittajaluokka. Parilla koirakolla seuraaminen oli melkoista haahuilua ja jopa ohjaajan edessä pyörähtelyä, mitä ei kyllä uskoisi tolla tasolla näkevän, tai sit mulla oli liian kovat odotukset :D Rokkikin pääsi "hommiin" tallaamaan esineruutua ja pitämään esineitä suussaan. Ruutu oli aika vaativa, mikä on tietysti omiaan tolla tasolla, ja keli oli lisäksi tosi tuulinen, joten yksikään koira ei löytänyt kaikkia 3 esinettä.

Sunnuntaina oli suunnitelmissa lähteä Jyväskylään mätsäreihin, mutta jätettiin sitten huonon kelin takia väliin. Meikäläistä ei yhtään huvittanut lähteä sinne värjöttelemään, kun ei kerran pakko ole :P Näyttelyihin ollaan näillä näkymin menossa vasta joskus ensi keväänä, joten eipä niiden reenaamisella nyt niin kiire ole...

Su iltana mentiin kuitenkin porukkatottiksiin. Saatiin vihdoin esteet tuonne kentälle ja hetihän niitä oli päästävä kokeilemaan. Tokohyppyä ei olla Rokin kanssa tehty koskaan, (muutenkin esteitä tosi vähän) joten sitä vähän kokeiltiin. Kuppiin nameja esteen toiselle puolelle, hyppy-käsky ja vapautuskäsky heti perään, näitä muutama. A-este jäi nyt ottamatta, kun kentällä oli hengailemassa yksi seropi, joka vähän totuttelee "ihmisten ilmoilla" olemiseen, joten en viittinyt päästä Rokkia kovin irralleen riekkumaan, ettei karkaa sen toisen koiran luo. Vaikka tosi hyvin keskittyi toisenkin koiran ollessa paikalla, ja vielä täysin vieraan sellaisen.

Luoksetulon loppua jankattiin myös, Rokki kun on alkanut tarjoamaan tosi vinoa eteen istumista. Kun laitoin kädet selän taakse, koko ongelma paljastui: R tuli aivan poikittain mun eteen istumaan, puoliksi melkein perusasentoon, joten sillä ei oo hajuakaan miten sen pitäisi olla :O Tätä vahvistetaan nyt vahvalla käsiavulla, eli molemmin käsin koira imutetaan oikeaan kohtaan ja heti palkka, kun pylly maassa, ettei ehdi heittää sitä mihinkään suuntaan sivuun...

Muutamia perusasentoon tuloja tehtiin myös, siinä tulee hyvin oikeaan kohtaan. Mun täytyy vain pitää tosi tosi tarkasti huoli, miten mun käsi on, R seuraa sitä ihan uskomattoman tarkasti, mikä on kyllä huomattu myös agissa. Joten tästä lähin; namit pois vasemmasta kädestä ja käsi pitää olla tiukasti itteä vasten, ettei vahingossakaan ohjaile koiraa mihinkään suuntaan, se kuitenkin tietää jo oikean paikan. Sama juttu myös sitten seuraamisessa. Olen aika paljon tehnyt seuruuta imuttamalla, joten nyt pitäisi sitten päättää miten käden saa häivytettyä pois. Yksi vaihtoehto on nostaa sitä aina vain ylemmäs, mutta sitten tulee taas ongelma, kun se pitäisi saada alaskin :D Ehkä yritän sitä miten tehtiin eilen, eli alkuun vain askeleen pari seuraamisia perusasennosta, käsi tiukasti sivulla ja palkka vas. taskusta kun pysähdytään (tai vaihtoehtoisesti lelu kainalosta). Tämä on hieman nopeampi tapa unohtaa se käsi, mutta sitä matkaa täytyy sitten lisäillä vain pikkuhiljaa, kai... Tällä tavalla tehtiin pientä henkilöryhmää, eli perusasentoa, kontaktia ja askeleen "seuraamista". Ekalla kerralla ryhmään mennessä R ryntäsi haistelemaan täysin vierasta tyyppiä, mutta tämän jälkeen piti kontaktin superhyvin.

Lopussa keskustelun lomassa tein muutamia jääviä liikkeitä, joista R sai (taas ;)) kehuja. Tekee ne tosi napakasti ja on kuulemma näyttävän näköiset. Näissä tarvitsee vielä käsiapua, etenkin pysähdyksissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti