maanantai 22. lokakuuta 2012

Höyrypää

Eilen tottistreeneissä. R oli koko päivän ollu jotenkin ihan höyrypäänä ja vöyhöttänyt ties mistä, odotin vähän jännityksellä että mitähän reeneistä tulee...

Alkuun tehtiin taas toko-hyppyä. Eka parit kerrat namialustan kanssa, lähetys "vauhdista". Sitten namialusta pois ja jätettiin vain nakkia maahan esteen taa, pieni valmisteleva "mennään hyppäämään" -höpötys-seuruutus kohti estettä, koira istumaan sivulle ja siitä hyppy -käsky, hyvin män.
Tämän jälkeen kokeiltiin sitten sitä A-estettä, mikä viimeksi jäi. Voi kökkö, eihän siitä tullut mitään! Ollaan agilityssä tietty tehty A:ta, mutta tuo este oli aika erilainen, eikä siinä ollu säätöä, joten oli tosi jyrkkä niinkuin sen virallisesti kuuluukin olla. No, eipä Rokilla usko riittänyt että siitä yli pääsee, pari hassua hyppy yritystä, mutta kun ei ole vauhtia niin eihän se onnistu.. Ei ollut apua houkuttelinko minä vai Saija esteen takaa ja lopulta R turhautui ja alkoi haukkumaan ja keksimään kaikkea muuta :D No, tää täytyy jättää nyt hetkeksi hautumaan, meidän "talvitreenikentällä" on säädettävä  A ja sovittiin että sitä sitten hinkataan koko talvi ;) Vähän harmittaa, kun koirallekin jäi varmaan huono fiilis koko jutusta, mutta...

Tokalla kierroksella oltiin yhtä aikaa kentällä toisen koiran kanssa, joka treenaili hyppynoutoja, eli vähän haastetta meille, kun toinen siellä juoksenteli lelun perässä yms.. Alkuun muutamat sivulletulot, hyvin tuli ja tuntuu, että mitä enemmän R nostaa kierroksia, sitä paremmin se tekee....siis silloin kun sen saa keskittymään siihen tekemiseen... Tehtiin myös seuruuta, taas ilman käsiapuja. Vähän meinaa joko edistää tai karata kauemmas, jos yhtään enemmän (yli 5) askeleita ottaa. Täytyy nyt muistaa edetä hitaasti ja tehdä myös jossain seinän varressa, ettei pääse karkaamaan. R ei ole ikinä seuruun aikana haukkunu, mutta nyt irtos hyvät haukut :O Se oli niin kierroksilla muutenkin, ja vielä lisäksi se toinen koira kentällä, että tällainen ihme pääsi tapahtumaan. Tästä olikin treenin jälkeen puhetta, että hyvä vain, että haukkuu, sitä voisi alkaa käyttämään ennen treenejä vireen nostoon.

Kapulaa kanniskeltiin myös, ja nyt saatiin muutamia ihan hienoja loppuasentojakin! Vähän se jää vinoon tai kauas, mutta nyt ei niistä nipoteta, pääasia, että se tietää homman, jee! Ihan lopuksi tehtiin vauhtinouto kapulalla, siten, että kaveri heitti kapulaa vielä kauemmas. R oli into piukeena ja hienosti toi, vapautus tosin ennen kuin koira perillä.

Meidän esineruutuongelmastakin oli puhetta. Kokeillaan nyt sillai, että sisällä nostellaan ja luovutetaan esineitä ja unohdetaan hetkeksi maasto. R kuitenkin tietää mikä siellä on homman nimi, nyt pitää vain se esineiden kanto ja luovutus saada vahvaksi. Ja tätä voi sitten treenata vaikka kotipihalla tms. ei aina ole pakko sinne mettään mennä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti