keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Pihatottis

Iltalenkin päätteeksi pikainen pihatottistelu. Juuri ennen kuin aloitettiin, kämpän ohi menevällä oikopolulla meni jämpti ohi ja sen hajujen perään olisi pitänyt päästä, joten alku meni vähän koiran "herättelemiseen".

Alkuun tehtiin muutamia sivulletuloja, ihan ok. Pieniä vaikeuksia aiheuttaa, jos käännyn kannoillani(/varpaillani, miten se sanotaan? :D) kauemmas koirasta oikealle, jolloin R ei meinaa ymmärtää että sen pitäisi kans siirtää takamustaan saman verran, vaan se jää töröttämään paikalleen ja tarvitsee vahvan käsiavun. Takapäänkäyttötreeniä siis lisää. Toiseen suuntaan kääntyessä samaa ongelmaa ei ole, kun koira kääntyy tavallaan mukana, selkeää :D
Namin kanssa tehtiin myös ihan lyhyitä, napakoita seuruutuksia, jotta koiraa saisi vähän mukaan hommaan. Mukana yksi täyskäännös.

Vauhtinoutoa tein pari kertaa patukalla, kapula kun oli jäänyt "oikealle" kämpälle. Kovin vauhdikasta se ei kyllä ollut meidän pikkupihalla, mutta hyvin toimi ja piti patukkaa hyvin suussa molemmilla kerroilla "irti" -käskyyn asti. Heti perään patukan pitoa ja luovutusta, aika paljon mäkläsi suullaan, ei oikein nyt toiminut. Lopetettiin heti onnistuneeseen suoritukseen.

Loppuksi tehtiin vauhtiluoksetuloja (joo, tosi vauhdikasta taas). Olen nyt sisällä treenaillut siten, että koira saakin lelun juoksemalla mun jalkojen välistä. Sisällä ihan lyhellä matkalla on toiminut hyvin, mutta nyt ulkona, kun matkaa olikin muutama metri lisää, koira ei tajunnut tai muistanut yhtään koko juttua. Ekalla kerralla juoksi vain täysiä luokse ja jäi innoissaan eteen oottamaan, että milloin se palkka lentää (olen siis ennen heittänyt lelun taakseni) :D No, muutama muistuttelukerta ihan lyhyellä matkaa ja saatiin yksi onnistunut suoritus. Rokilla kasvoi selävästi vire loppua kohden (tai ainakin suuntasi sen oikeaan suuntaan) ja tässä vaiheessa vire olikin jo hyvin korkealla, koira oli hyvin mukana ja leikki tosi innokkaasti. Vitsi kun saisi saman meiningin aina kentällä häiriön allakin esiin! Loppuun tehtiinkin kunnon patukan retuutusleikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti