tiistai 4. syyskuuta 2012

Paluu agiradoille

..jos nyt niin voi sanoa. Tänään käytiin keskenämme hallilla vähän kokeilemassa miten se agi sujuu ja jalka kestää n. 4 kk tauon jälkeen. Jalka pelasi onneksi hyvin, rataa harjoitellessa vähän polvessa tuntui, mutta sitten tositoimiin päästessä ei mitään. Nyt illasta huomaa, että murtumakohta ehkä hieman arka, eli rasittui vähän kuitenkin...

Tosiaan, ajatuksena oli, että kokeillaan vain vähän muutamilla esteillä, että koirallekin homma muistuu mieleen. Hallilla oli kuitenkin valmis numeroitu rata ja enhän mä voinut vastustaa kiusausta olla menemättä sitä kokonaan. Koira toimi oikein pätevästi, alkuun vähän meinasi intoilla jostain hajuista, mutta hyvin kuitenkin oli kuulolla ja pysyi hanskassa kokoajan. Puomia mentiin muutamaan kertaan, sillä siinä hyppäsi lopussa jo ennen kontaktia maahan. Muuten esteen meni ihan kivasti, kepitkin ihan ok. Vähän ongelmia oli saada koiraa irtoamaan eteenpäin eli "eteen" -käsky tuntui unohtuneen. 

Rokki selvästi väsyi tosi nopeasti, joten olisi pitänyt malttaa aloittaa hieman maltillisemmin, tyhmä minä! Pienen tauon jälkeen kokeilin vielä rataa väärin päin, mutta olisi pitänyt unohtaa koko juttu. Radassa oli silloin pari pahaa kohtaa, joissa en varmaan osannut ohjata selvästi ja koira ei oikein ymmärtänyt mitä siltä haluan. Ja tässä vaiheessa, kun aloin hinkkaamaan, koira oli ihan "lahna" eli tuli kerralla liikaa juttua ja se väsyi. Etenkin A:n jälkeistä 2 hyppyestettä, joissa koiran olisi pitänyt irrota eteenpäin, en meinannut saada toimimaan millään (ohajus ei toiminut ja koira ei ymmärtänyt/muistanut koko käskyä), joten olisi voinut jättää yrittämättä näin jälkeen päin ajateltuna. Pitäisi alkuun pitää vain hauskaa, eikä alkaa heti vaatimaan vaikeita asioita, mutta virheistä oppii, toivottavasti... :)

Lopussa kokeilin vielä yksittäin keppejä namialustan kanssa. Osoittautui melko haasteelliseksi, mutta saatiin lopulta toimimaan. Ja ihan loppuun leikittiin vielä patukalla, jotta koira sai rallatella ja jäi hyvä mieli sille, toivottavasti. Treeniryhmä jossa keväällä treenattiin on loppunut, mutta toivon mukaan nyt syksyllä/talvella päästään uuteen kisatavoitteisten ryhmään, jossa treenataan myös ohjaajia, eikä vain koiria ja ratatreenejä ;) Vähän mun työt kuitenkin haittaa vielä harrastuksia ja on vaikea sitoutua mihinkään ryhmään, sillä ne on yleensä iltaisin. Tuo uusi ryhmä tulee olemaan päiväsaikaan, joten vapaapäivinä sinne ainakin päästäisiin. Tämän hetkiset työt loppuu kuitenkin vuoden vaihteessa ja  toivottavasti sen jälkeen saisin töitä lähempää ja päästäisiin kunnolla taas treeneihin mukaan. 

Pari kuvaa kesältä:


Hilma on ollut ihan hirmu seurankipeä nyt, kun olen ollut pari päivää kotona eikä olla viikkoon nähty, pakko olla koko ajan sylissä :D

Tässä koko lauma "hienosti" edustettuna. Kaikkien piti tietenkin olla paikalla ja tutkimassa kun saatiin uusi ruokailuryhmä kannettua ovesta sisään ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti