perjantai 17. tammikuuta 2014

Wuban viemää

Eilisissä aksatreeneissä pari rataa, joista ei nyt tähän hätään kuvaa.. Toinen vähän helpompi ja toinen sitten vaikeampi. Paljon takaa kiertoja. Näissä huomasi, että pitää muistaa ohjata selvästi loppuun asti, pelkkä "takaa" käsky ei Rokille riitä. Kepit sujui tällä kertaa yllättävänkin hyvin, ei tarttenut hinkata yhtään!

Jarrukäskyä tuli harjoiteltua muurilla, jossa koira piti saada vähän himmaamaan ennen estettä, jotta käännös heti esteen jälkeen seuraavalle putkelle sujuu jouhevammin. Tällasia ei ollakaan ennen tehty, eli alkuun ihan pysäytin käsimerkillä + käskyllä koiran esteen taakse ja palkkasin siitä. Tämä sitten yhdistettiin rataan niin, että sama käsky & merkki koiran tullessa esteelle, jolloin se hidastaa, mutta lähdetäänkin itse etenemään, ettei koira ihan pysähdy. Nämä toimi tosi hyvin!

Viimeisellä kierroksella otinkin esille Wuban, jota Rokki ei ole nähnytkään aikoihin; johan tuli tekemisen meininkiä koiraan, melkein meni jo yli, kun kierrokset muutenkin ihan kiitettävän korkealla agissa ;)

Nyt pakkasten tultua on ollut ihan mahtavia ulkoilusäitä, täytyy kyllä todella ottaa ilo irti, kun talvi vihdoin tuli. Jäälläkin on mukava kävellä, kun pinta on aivan tasainen eikä luntakaan ole juuri yhtään. Viikonloppuna olisikin tarkoitus mennä lenkkeilemään jäälle, ja ehkä joku pääsee vetämään potkuriakin :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti