perjantai 4. lokakuuta 2013

Agia ja tarkkuutta


Eilisen rata. 8. esteellä sai valita meneekö keinun vai hypyn, me mentiin hyppy. 12 oli okseri.
Heti alussa radan pahin paikka; pimeästä kulmasta putkeen.  Ekalla kerralla R lähti renkaan jälkeen haahuilemaan, kun ei tajunnut mihin piti mennä. Toisella kertaa saattelin tarkemmin putkelle ja palkka heti putken jälkeen. Kolmannella kerralla päästiin etenemään radalla. Mulle ja mun muistille pahimmaksi paikaksi osoittautui esteet 6-11 :D Ei vaan meinannut mennä jakeluun, että mihin päähän putkea milloinkin koira piti ohjata.. 10 ja 11 välissä piti tehdä valssi, jos vain muisti.. Kokeiltiin tätä kohtaa (siis 6-11) myös lelupalkalla, joka sekoitti meikäläistä vielä enemmän, kun palkka piti vaihtaa aina koiraa ohjaavaan käteen; liian monta liikkuvaa osaa ;) Ennen keppejä valssi. Kepitkin sujui taas ihan mallikkaasti! Etenkin tällä esteellä koira oottaa palkkaa niin kauheasti, että kuola lentää mennessä.. Tästä olikin jo puhetta viime treeneissä, että voisin jättää radalla palkkaamisen kokonaan väliin ja palkkana toimisi tavallaan se, että saa jatkaa rataa. Mentiin rata myös palkatta läpi lopuksi ja oli hyvännäköistä ja vauhdikasta menoa, kun hyvä rytmi löytyi :) Muutenkin voisi sitten loppupalkkana käyttää mielummin lentävää lelua kuin ruokaa, toimi ainakin hyvin tuossa radanpätkällä.

Toisella vuorolla tehtiin viereisellä pikkuradalla eteenlähetyksiä. Esteet oli hyppy, pituus ja suora putki, joten mukavaa suoraa sai koira päästellä. Tämä sujui ihan kivasti. Tehtiin sekä niin, että lähetin paikaltaan ja niin, että juoksin koiran perässä. Kokeiltiin myös toisesta suunnasta. Jostain syystä näin päin R halusi kiertää putken jälkeen olevan pituuden, ja muutaman kerran jouduttiin toistamaan ennen kuin onnistui.

Tänään metsälenkillä keksin kokeilla tarkkuusruutua, eipä olla ennen tehty. Tallasin vajaa 3x3m alueen, jonne jätin pyykkipojan. R sai katsella puuhaa tieltä. Koko ajan kävi pieni tuuli ja välillä tuli kunnon puuskia. Pyykkipoika oli osittain heinien alla, ettei koira pystynyt bongaamaan sitä silmillä. Lähetin samoilla käskyillä kuin esineruutuun, minkä heti tajusin olevan virhe; koirahan lähti painamaan vauhdilla ja paahtoi suoraan yli pienen ruudun :P No, tuli takaisin ja tämän jälkeen pysyi ihailtavan hyvin tallatulla alueella. Homma osoittautuikin aika hankalaksi ja hyvän tovin koira innokkaasti etsi, käyden välillä hieman ruudun reunojen ulkona. Jossain vaiheessa alkoi vilkuilla mua, kun ei löytynyt ja kannustin etsimään ja tulin itse lähemmäs ruutua. Lopulta koira oli mennyt ties miten monesti esineen yli eikä ollut huomannut, ja kun koira oli vähän kauempana, käytin kättä esineen päällä, jolloin R tuli katsomaan kohtaa ja löysi esineen ja tästä palkka. Tää oli kyllä ihan kivaa vaihtelua sekä mulle että koiralle. Täytyy vain keksiä oma käskysana, jos ja kun tätä omaksi ja koiran iloksi jatkaa..

Luonnetesti paikka on nyt varmistunut lokakuun loppuun. Paikka ja tuomarit on samat kuin keväällä, jolloin ei selän takia päästy mukaan. Jännityksellä odotellaan testiä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti