perjantai 25. lokakuuta 2013

Torstaireenit


rata1

rata2
Eilen treenattiin kuvien mukaisilla radoilla (kuvat lainattu Rumarakin fb-sivuilta), erona että pussin tilalla oli pituus. Ensin rata1 esteelle 21. asti. Tason piti olla mölli/1 lk, mutta aika hankalalle tuntui :D Ensimmäinen meille hankalampi kohta oli 7 esteellä, mun piti todella selvästi sekä jalalla, että samaan aikaan kädellä "vierittää" koira esteen taakse. Toinen hinkattava kohta oli esteet 16.-17. Koira kääntyi tosi helposti putken päästä oikealle, vaikka olisi pitänyt lähteä vasemmalle. Tai sitten sen kääntyi takasin putkeen :P Renkaalla piti olla itse selvästi näyttämässä esteen takana, jotta koira suoritti sen oikein. 18. esteelle pakkovalssi. 19. hypyn jälkeen piti koira ottaa selvästi hallintaan, jotta sen sai kätevästi käännettyä putkeen.

Toinen rata olikin sitten melko haastava, vaikka ihmeen hyvin siitä selvittiin. Tässä ei jääty sen kummemmin hinkkaamaan eri kohtia vaan koitettiin vain päästellä rata läpi.. Alussa mun oli tosi vaikea muistaa miten rata meni, sotkin sen kokoajan edelliseen rataan. Huomasi koirastakin, että se alkoi turhautua, haukkumaan ym. kun ohjaaja oli selvästi pihalla eikä läheskään niin itsevarma kuin ekalla radalla, jolloin koira meni tosi kivasti! 4. esteellä piti tulla selvästi koiraa vastaan esteen taakse, jotta ylitti sen oikein. 5. ja 6. esteet tehtiin vähän erilailla; 5. jälkeen 6. este olikin viereinen hyppy, jossa tehtiin niisto, putki oli sitten taas 7. este jne. Kuvan 12. este oli meille myös aika hankala, koska hallin tolppa oli esteen vieressä, jonka takaa koiran piti kiertää esteelle, ja näköyhteys ohjaajaan katkesi. 15. esteen sijaan mentiinkin putki, jotta saatiin vähän helpotettua rataa.. 

Oli kyllä ihan kivaa pyöritystä ja koirakin oli ihan into piukeana :) Kouluttaja sanoi Rokkia tosi kuuliaiseksi; sehän ei sillai ala säätämään omiaan tms. vaan seuraa ohjausta tosi tarkasti. Kouluttaja sanoi pikkupätkän Rokin kanssa mentyään, että sillä on myös tosi tehokas jarru, eli koiran vauhti toppaa heti jos itte himmailee. Ja tätähän koitan nyt käyttää kontakteilla hyväksi. Ihan lopuksi tehtiin rallattelupätkä, jotta koiralle jäi hyvä mieli vaikean radan jälkeen; hyppy-putki-pituus-putki-putki-hyppy-putki. 

Huomenna mennäänkin A:n pitämälle tokokurssille hallille. Ilmoittauduin mukaan vain varakoirakoksi, koska oltais jo pelkästään mun töiden takia jouduttu jättämään joka toinen viikonloppu väliin, niin ei sitten kiinnosta parista kerrasta maksaa koko summaa. Eli parempi näin, kun pääsee mukaan edes silloin tällöin ja maksaa vain siitä kerrasta.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti