lauantai 26. lokakuuta 2013

Tököä

Tänään aamulla tokokurssilla. Ekalla kierroksella katsottiin ihan seuraamista ja etenkin käännöksiä. Musta ittestä tuntuu, että se haahuilee liikaa/ei osaa ollenkaan käännöksiä, mutta A:n mielestä ne oli ihan kivoja, vasemmalle vois kääntyä paremmin mukana, nyt kääntyy vähän myöhässä. Lähinnä haahuilu tulee siitä, että koko seuraaminen on liian väljää, sais olla himpun (n. 5 cm, jos tarkkoja ollaan) verran lähempänä, ja etenkin takapää pysyä suoremmassa. Kontakti pääasiassa ok, mutta pieniä "hukkahetkiä" mahtui myös joukkoon. Takapään käyttöreeniä siis edelleen lisää, että koira oppii muistamaan senkin olemassaolon ;) Suoraan seuraamiseen pohkeenväistöjä, jolloin koira joutuu korjaamaan paikkaansa kokoajan ja olemaan hereillä. Nämä meni vasemmalle kivasti, mutta oikealle mennessä koira ei osannut hakea oikeata kohtaa ollenkaan, joten tämä tehotreeniin. Ja pitkät seuraamiset saa nyt hetkeksi unohtaa kokonaan, ettei väljä seuraaminen vahvistu ainakaan lisää. Lyhyitä 1-3 askeleen pätkiä, jolloin ei ehdi vielä aueta, tuo 3 askelta alkaa olla maksimi. Oivoi, on tässä työsarkaa :P

Ennen meidän seuraavaa vuoroa tehtiin paikkamakuu, R taisi olla rivistön keskellä. Ideana oli, että kaikki saa hyvän reenin, eikä kenenkään koira karkaa toisen luo tms. joten sai jättää hihnaan. Mä menin ekalla kerralla vain hihnan päähän, koska en ollut ollenkaan varma pysyykö, kun molemmin puolin ihan tytöt rivissä.. Ajasta ei tietoa, ehkä 1,5 min. hyvin pysyi, vaikka välillä vähän piippaili. Otettiin heti perään toinen samanlainen, nyt A tuli hihnan päähän varmistamaan koiran taakse ja mä menin kauemmas. Oli paljon tarkkaavaisempi mua kohtaan, kun olin kauempana, vähä piti kattella kun rivin päässä olevaa tervutyttöä käytiin pari kertaa laittamassa lonkalta oikeaseen asentoon, ei kuitenkaan aikonutkaan nousta.

Sitten muutama sivulletulo. Saisi olla rauhallisempi, alkanut nykyään tehdä holskupompun mua päin sivulle tullessaan.. Tähän vinkkinä tömäyttää koiran puoleista jalkaa maahan, jolloin tehdään selväksi "oma raja", täytyy kokeilla. Tämän jälkeen katsottiin luoksetuloa. Kokeiltiin suoraan pitkältä matkalta, tuli rytinällä päin ja jäikin ihan vinoon.. Tehtiin muistutukseksi pari törppöjen väliin ja nyt tuli paremmin. Olen palkannut sitä paljon paidan helmasta, koska aluksihan meillä oli tässäkin väljyysongelma; no eipä ole enää :D Päin vastoin, tulee A:n mielestä liiankin röyhkeästi päin ja helmasta palkkaamisen voisi jo jättää pois, ja keskittyä rauhalliseen (ja suoraan) eteentuloon. Törpöt vähän himmasi koiran loppuvauhtia ja ilman niitä pitkällä matkalla reenatessa voisin nostaa jalkaa vähän ylös tms, jotta muistaa jarruttaa. Lyhyellä matkalla tulee kyllä nätisti, mutta vähän turhan lähelle.

Lopuksi aika nopeasti jääviä. Maahanmeno kiva, tippuu hyvin ja pysyy rauhallisena loppuun asti. Sivu-käskyjä taisi tarvita kaksi. Seisominen sitten taas ei toiminutkaan ollenkaan. Pysähtyy kyllä, mutta ei malttanut millään jäädä paikoilleen, huomaa ettei kestoa olla reenattu pitkään aikaan, vain pelkkiä pysäytyksiä. Näihin siis kestotreeniä ja paljon, tavoitteena että pystyn kävelemään koiran ympäri kummalta puolelta tahansa.

Olihan kivaa olla pitkästä aikaa oikein ohjatussa reenissä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti