perjantai 30. elokuuta 2013

Aksaa ja mennyttä kesää


Tiistain rata. Ekalla kierroksella mentiin läpi ja katsottiin ongelmakohtia, toisella kierroksella pidettiin "kisat" eli jokainen sai toimia sihteerinä ja/tai ajanottajana toisille.

Kepeille meno vaikeasta kulmasta. En osannut tarpeeksi selvästi ohjata koiraa tekemään kaarroksen vasemmalle, jolloin kepeille meno olisi onnistunut suoremmasta linjasta. Koira ehti pyörähtää itsensä ympäri ja jopa turhautua ja haukkua 8 ja 9 esteen välissä :D No, muuten kepit meni tällä kertaa ihan huipusti ja sujuvasti! Kyllä on aaltoliikettä tällä esteellä onnistumiset... Keinulla muisti hidastaa hyvin, kouluttaja oli varmistamassa vieressä, jos meinaakin rysäyttää täysillä läpi. 13.-14. esteillä pientä hakemista, rengas kun ei ollut suorassa linjassa edellisen esteen kanssa, olisi mielellään juossut ohi. Tässä taas huomioäänimerkki heti hypyn jälkeen, jolloin otti renkaan.

Loppu rata meni ihan kivasti, lukuunottamatta kontaktiesteiden loppukontakteja.. Vaikka sanon hidastuskäskyn, koira kyllä hidastaa, mutta alkaa sitten kai jo kyttäämään kättä ja mun ohjausta, että mihin seuraavaksi, jolloin loppu alastulo on vähän niin ja näin. Kokeltiinkin sitten tällä kertaa (jälleen) uutta taktiikkaa: en sanokaan sen jälkeen koiralle mitään, kun se on esteellä, vaan hidastankin vauhtiani selkeästi, melkein pysähtyen, vähän ennen loppukontaktia ja kas! R himmaili kans ja sitten mentiin nätisti loppu! Voi että, kun tämä oliskin toimiva keino jatkossakin. Tottakai se tarkoittaa sitä, että mun pitäisi aina olla lähellä estettä, mun kokeillaan nyt näin. A:llakin R teki melkein äkkijarrutuksen alastulorampilla, kun mä vaihdoin juoksun kävelyyn :P

Vähän ennen meidän "kisavuoroa" T tuli hallille omista harrastuksistaan, kun pitää vähän kyytejä sovitella yhteen nyt täältä kaukaa kulkiessa. R ei tavannut T:a tässä välissä. Pyysin sitten sitä kuvaamaan meidän kisarataa puhelimella videolle radan aidan takaa, virhe! :D T oli kuvaamassa lähellä ensimmäistä estettä ja tottakai Rokki huomasi sen ennen radan aloitusta ja sillähän meni pasmat ihan sekaisin! Se kyttäili koko ajan missä T on ja melkein karkasi välillä radalta, ei kuunnellut yhtään ohjeita jne.. Eli videoista ei todellakaan tullut julkaisukelpoisia, ne ei kyllä vastaa meidän oikeeta tasoa :P En ole itekkään niitä edes viittinyt kattoa, sellasta säätämistä se oli.. No, hyvä häiriöharjoitus tämäkin, että on tuttuja katsomossa ja ne voi ilmestyä sinne yllättäen. Vaikka jatkossa tiedän käyttää koiran moikkaamaassa niitä ennen radalle menoa. Varsinkin 12.-14. esteiden kohta tökki ja pahasti, kun R yritti vain nähdä missä T on. Kokeiltiin sitten harjoituksen vuoksi 13 ja 14 esteiden välissä valssia, kun muuten ohjasin esteiden oikealta puolelta. Tämä toimi ihan kivasti, kun mä olin vain tarpeeksi nopea.

















*****************
Rokin ja mun arki muuttuu taas maanantaina hieman, kun aloitan työt uudessa paikassa (tai tutussa, kun olen siellä ollut harjoittelussa aikoja sitten), palataan tavallaan vanhaan kaavaan, kun mulla on taas päiväsaikaan vapaata. Mutta onneks ei tartte nyt muuttaa minnekkään, vaan saa ihan kotoa kulkea! Takana on ihan huippu kesä, joka on ollut täynnä uuden oppimista ja mieletön kokemus, kun pitkäaikainen haaveeni töistä Ähtärin eläinpuistossa eläintenhoitajana toteutui :) Oli kyllä ihan mahtavaa päästä tutustumaan eläinpuiston arkeen ja sen eläinpersooniin lähemmin. Tässä vähän kuvasaastetta puistolta (osa kuvattu järkkärillä ja osa puhelimella, joten paihoittelut joidenkin kuvien laadusta..):





 




Kunkku-kurki; tosielämän angrybird

Lopuksi vielä kuva kissojen uudesta kiipeilypuusta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti