keskiviikko 21. elokuuta 2013

Siedätykset jatkuu

Eilinen rata, mittasuhteet ei taas ihan just täsmää, mutta sinnepäin... Eka rata 1-18, toinen 19-37.
Ihan aluksi tehtiin hallin toisessa päässä yksittäisiä esteitä, jotta koira päästeli enimpiä höyryjä ja unohtui viereisellä radalla reenailijat. Hyvin alkoi 'tatsi' hommaan löytyä, ja uskallettiin alkaa päästelemään rataa läpi. Hetkittäin piti vähän haikailla naapuriradalle, mutta hyvin malttoi olla menemättä, kun tarpeeksi kovaan ja selkeästi äänialaa korotti kieltojen kohdalla :P Hyvä ettei ääni lähteny välillä..

A:lle meinasi vauhtia kertyä suoralta radalta liikaa ja taisi yhdellä kertaa mennä esteen taas parilla kolmella loikalla ylite..ai miten niin kontaktit vähän hakusessa.. Renkaan kanssa meinasi tällä kertaa takuta, varsinkin kun tehtiin yksittäisenä esteenä ja koira ei ihan täysin keskittynyt, kun toinen koira meni omalla radallaan. Muutenkin tuntui, että R oli välillä jotenkin "unessa", vaikka sille antoi selviä käskyjä, teki ihan omia ratapätkiä. Epäilen että hallilla on joku juoksuinen narttu käynyt, ainakin sen verran tiiviisti ovesta sisään tullessa joka kerran liimautui jonkun kirsu maahan..  Enivei, rengas alkoi pienten muistuttelujen jälkeen kuitenkin sujumaan. Kepitkin välillä tökki, välillä meni lähes täydellisesti! Tuntui ainakin, että kun otti toisesta koirasta häiriötä, pisti kunnon draivin päälle ja kepit sujui tosi mallikkaasti :D

Toisen radan alku oli hieman hankala; pituuden jälkeen jyrkkä kulma putkeen. 22-23 ja 24-25 esteillä pyöritystä ohjaajalle valssin muodossa. 29-30 oli koiralle hankala; ajautui lähes väkisin oikeanpuoleisella hyppyesteelle (34). Tätä kohtaa tehtiin vaikka miten monesti ja mun piti tehdä selvä 'äänimerkki' täs-täs-täs, ja samalla pitää ohjaavaa kättä lähes maassa, näin saatiin sujumaan. Sama juttu 32-33 esteillä, koira kiersi 'väkisin' renkaan ja oikaisi näin suoraan 34 esteelle. Tässä sama äänimerkki heti koiran tullessa putkesta, jotta keskittyi kunnolla ohjaukseen.

*******************

Sunnuntaina Rokki tapasi pitkästä aikaa Armi-karjiksen. Tässäpä muutama kökkö kameralaadun kuva tapaamisesta, kun käytiin lenkillä ja pellolla juoksuttamassa koiruuksia:





Ja loppuun vielä pikku pätkä koirien menosta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti