keskiviikko 14. elokuuta 2013

Räyhärokki

Saatiin taas "hieman" lisähaastetta meidän agitreeneihin; hallissa treenaa samaan aikaan aloittelevien agiryhmä ja halli on jaettu läpinäkyvillä verkkoaidoilla kahteen osaan.. Senhän sitten tietää, mikä keskittymisen taso Rokilla on, kun muutaman metrin päässää juoksee toisia koiria ratoja läpi.. :P No, tuleepahan reenattua häiriötä kunnolla, alkuun vaan hankala, kun itse ei pysty kunnolla keskittymään ratoihin kun joutuu koko ajan pelkäämään millon koira karkaa lapasesta, voi huoh.

Eilen sitten ekalla kierroksella samaan aikaan viereisellä radalla joku kääpiöpinseri. Sanoin kyllä meidän sijaiskouluttajalle, että voi olla hieman haasteellista saada R keskittymään. Menikin sitten vain ekan hyppyesteen, josta ampaisi suoraan rähisten aidan varteen. Ei muutakuin tukasta koira pois ja jatkettiin hallin toisella laidalla yksittäisiä esteitä.. Tarkoitus oli mennä puomi ja putki, jossa putken suu "pimeässä kulmassa" (mulla ei nyt ole radasta kuvaa). Rokki kai luuli puomia keinuksi ja alkoi nousuvaiheessa jänistää ja hyppäsi puolessa välin alas, eli pieni kammo viime kerran keinun rysäytyksestä jäi. Mentiin sitten pari kertaa rauhassa houkutellen esteen läpi, jolloin hokaisi mikä este kyseessä, ja tämän jälkeen ei ongelmaa. Toisella radalla alkoi hyppyesteiden korotus ja tämän tauon aikana päästiin rauhassa vetämään oma rata läpi. Radalla oli myös keinu, ja tällä kertaa R oli jo iloisesti ehtinyt unohtaa viimekerran kokemukset(!) ja meni keinun hienosti läpi. Kepit tökki taas pahasti, etenkin oikealta puolen ohjatessa.

Tokalla vuorolla tehtiinkin sitten keppejä ihan yksittäisenä esteenä. Kouluttaja oli antamassa palkan heti keppien jälkeen ja tämä auttoi hieman, tokavika ja viimeinen väli vain meinasi jäädä aina menemättä, kun nakki houkutteli niin kovasti ;) Tässä vaiheessa kovimmat kierrokset ja energiat oli jo laskeneet, eikä viereisen radan koirakaan enää häirinnyt. Lopuksi tehtiinkin sitten paikallaolo treenejä siten, että koira istumaan ja kouluttaja seisoi hihnan päällä ja koiran piti pitää huomio minussa, vaikka taustalla kuuluikin ääniä toiselta radalta. Täytyy nyt vain käyttää tilanne hyväksi, ja joka treeneissä tehdä tällaisia rauhoittumis- ja keskittymisharjoituksia, kun enimmät höyryt on ensin päästelty radalla pihalle. Muutoinhan R ei agiradalla häiriinny yhtään esim. muista ihmisistä, vaikka niitä radallakin pyörisi, eikä juurikaan radan ulkopuolella haukkuvista koirista, jos ne nyt ei ihan näköpiirissä ole. Mutta rataa suorittavat koirat, niiden nopeat liikkeet ja esteistä lähtevät äänet nyt vain on liikaa..

Illalla taas iltaruuan yhteydessä pienet olohuonejumpat; kaukojen i-m sekä venytyksiä etenkin kaulan ja niskan alueelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti