sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Reeniä ja rentoutusta

Aamulla oltiin tokokurssilla ja melkein heti perään Rokki pääsi hierottavaksi.

Ensin seuraamista. Koira oli kivasti mukana, aika lyhyitä pätkiä, mutta olivat tiiviitä. Ääntä taas vain lähti joka välissä, mutta en puuttunut muuten kuin passivoitumalla. Käännöksiä molempiin suuntiin, ihan ok. Sitten jäävät.  Maahanmeno ihan huippu, ei mitään huomautettavaa. Mutta sitten liikkestä seis oli ilmeisesti ihan uusi juttu :O Ensin kokeilin kerran "top" + käsimerkki ("läimäys" kuonolle), koira meinasi istua, lähti kuitenkin mukaan. Uusi käsky + käsimerkki heti perään ja ihan sama juttu, koira lähti "käden mukaan". Kokeiltiin alusta ja päätin että jätän käsimerkin pois, mutta ei, koira istui ja teki kaikkea muuta... Muutamat muistuttelut peruutellen, näissä ei ongelmaa. Yksi jotenkin onnistunut suoritus saatiin ja tähän lopetus. En tiedä mikä ajatuskatkos sille tässä liikkeessä nyt tuli, vai oliko mulla joku väärä äänenpaino tms...?

Toisella vuorolla luoksetuloa. Heti täyspitkältä matkalta, ilman "ohjurisankoja". Koira tuli ihan täpöillä ja törmäsi myös ihan täysiä meikäläistä vasten, istui kuitenkin suoraan eteen. Ämpäreiden kanssa osaa vähän hidastaa paremmin, kun kokeiltiin seuraava niiden kanssa. Vinkiksi sain hidastaa koiran vauhtia kohottamalla jalkaa eteen koiran ollessa joissain 5m päässä tulossa, josko tällöin osaisi vähän alkaa jarrutella ennen törmäystä. Edestä sivulletulo on ollut meidän ongelma, koira pyörähtää jotenkin poikittain mun eteen, eikä tule sivulle kuin vahvoilla avuilla. Pohdittiin sitten, että ehkä isolle koiralle, joka ei oikein hallitse edes peräänsä, olisi parempi opettaa kiertäminen sivulle, tulee tällöin paremmin suoraan. Kokeiltiin namien avulla kiertämistä, koira oli alkuun vähän ihmeissään, kun sivukäsky tuli ja namikäsi vetikin "väärään" suuntaan, mutta toimi kuitenkin.. Tehtiin samalla myös parit paikallaan kääntymiset molempiin suuntiin, sekä täyskäännöstä, jossa myös todettiin, että ehkä tässä tapauksessa parempi tapa on kääntyä oikealle, jolloin koira pääsee peränsä kanssa helpommalla :P

Hyppy oli ihan ok, tosin pelkkä "seis" käsky ei meinannut mennä ensin perille, joten pari uusintaa käsimerkin kanssa. Loppuun taas perusasentoa häirittynä, ja etenkin treenattiin liikkurille "valmis" vastaamista. Varsinkin hypyn edessä koira helposti tuijottaa vain estettä. Muutoin liikkuri kutsui koiraa, käski maahan, heitteli nameja ym. Maahankäsky oli paha, samoin namien heittely ja yhden naki Rokki nappasikin ilmasta :D Loppuun kunnon leikit narupallon kanssa, leikki tosi hyvin ja tarjosi lelua kivasti.

Ihan treenien loppuun 2 min ryhmäpaikkamakuu. Toisella puolen tervunarttu ja toisella vesikoirauros, joka ei ilmeisesti paikkamakuuta ollut juuri treenannut, joten jäin hihnanmitan päähän koirasta ettei tule yllätyksiä. R keskittyi aika mallikkaasti, vähän piti etenkin tervun suuntaan piippailla, mutta pääasiassa tuijotti meikäläistä. Palkkasin muutaman kerran välissä. Viereinen vesikoira olikin tosi hyvä häiriö, se kun taisi enemmän seisoa tai istua kuin olla maassa ja ohjaaja kävi koira luona usein. Taisi se vähän jotain ääntäkin pitää, mutta R ei piitannut siitä juuri mitään, vautsi ;)


Sitten sitä rentoutusta, tai ainakin sen harjoittelua. Rokilla ei varsinaisesti tällä hetkellä hieronnan tarvetta ollut, mutta eräs koirahierojaopiskelija tarvitsi opiskeluitaan varten hierottavia bensarahaa vastaan, joten tottakai tilaisuus käytettiin hyväksi. Sanoinkin jo alkuun, että voi olla haastava tapaus saada sitä kunnolla rentoutumaan vieraan käsittelyssä, mutta hyvää treeniähän se vain on itse kullekin :) Eikä tosissaaan R osannut aluksi rentoutua kyljellee millään, pomppasi heti makuulle päästyä pussailemaan hierojaa, joten päätettii aloittaa seisaaltaan. Pidin pannasta kiinni ja näin antoikin hyvin hieroa, vähän häiriötä oli kun mies tuli sisälle välillä ym. Hetken käsittelyn jälkeen koiraa ei enää jännittänyt ja saatiin se kunnolla rennoksi kyljelleen. Varsinkin etujalkoja käsitellessä alkoi silmät lupsaa ;) Pieniä naksumisia kuului tassuista, takareidet olivat hieman tiukat, samoin polven alapuoli takajaloissa. Lantiossa oli oikella puolella myös pientä kireyttä, mikä ei ollut yllätys kun tuolla aika pitkä lanneosa kuitenkin on. Toinen hierontakerta on myöhemmin keväällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti