maanantai 11. helmikuuta 2013

Laskiainen



Eilen päästiin laskiaisen kunniaksi kokeilemaan koirahiihtoa. E oli suksilla ja eikun Rokki vetopuuhiin, jossa se oli kuin ikänsä olisi tehnyt! Sillä ei ikinä ole suksia ollut perässä, mutta ei mitään ongelmia, vähän kiritin alkuun vauhtia ja sitten läks. Latu oli vain yön aikaan tuiskuttanut umpeen ja jäälle nousi vettä, joten aika lyhyttä pätkää vetelivät muutamaan otteeseen edes takaisin. Tätä lisää ;) Pakko oli kokeilla myös mitä piski tuumaa potkurista, eikä tuo siitäkään ollut millänsäkään. Alkuun vähän penkan hajut veti puoleensa, mutta nopeasti hoputtamalla äkkäsi, että tässähän saa juosta menemään niin kovaa kuin tahtoo... tai niin kovaa kuin meikäläinen uskalsi antaa sen viedä :P Potkurillakin olisi kiva käydä kunnolla päästelemässä jossain jääradalla tms. missä ei tarvitsisi pelätä vastaantulevaa liikennettä, vaikka eipä sitä tuolla sivukylillä ruuhkaksi asti muutenkaan ole..

Illalla ryhmätreenit hallilla. Alussa meni taas, onneksi aika lyhyt aika tällä kertaa, koiran herättelyyn. Tein seuraamista eri pätkissä, palkkana Sonjalta ja Zusjelta saatu "häälahjawubba" ;) R teki tosi kivalla ilmeellä ja keskittyi hienosti, vähän taas karkasi väljäksi jos yhtään pidempi seuraaminen, mutta tästä ei nyt nipotettu vaan palkka heti, kun kunnolla kontaktissa. Heti perään häiriöpaikkamakuu, jota ei olla tehty piiitkään aikaan. Mietittiin, että kokeillaanko vain ihmishäiriöllä, mutta ajattelin sitten ottaa riskin ja ottaa koirahäiriön. S meni liinan päähän varmistamaan, itse menin ehkä reilun 10m päähän. Kovasti juokseva ja leikkivä sakemanniuros suht. lähellä oli liikaa ja koira meinasi rynnätä sen luokse. S tietty varmisti ja karjui kieltoa, itse kävin palauttamassa koiran maahan. Selvästi huomasi, että tajusi virheensä siinä samassa, kun kielto kajahti. Tämän jälkeen pysyi, kävin kerran välissä palkkaamassa ja kehuin kun oli hyvin. Ääntely vain jäi päälle, ja sakemannin suuntaan oli pakko vikistä joka välissä. Toisaalta hyvä, että sille virhe sattui, josta pääsi kieltämään, se kun oli ensimmäinen ikinä, mutta toisaalta jälkeenpäin puhuttiin, että ehkä parempi tehdä sille vielä muunlaista häiriöpaikkamakuuta. Se kun reagoi niin voimakkaasti muihin koiriin ja jos sillä ei kuitenkaan se homman idea ole vielä ihan täysin selvillä päässä, on tuollainen treeni liian vaikea. S:n mielestä se on jotenkin hyvin epävarman oloinen maassaollessaan, joten sitä täytyy nyt kunnolla vahvistaa sille, että siellä pysytään, tapahtui ympärillä mitä tahansa.

Toisella vuorolla hyppyä. Tällä kertaa hallin leikkinurkassa verkon takana leikkivät lapset olivat tosi ihmeellisiä alkuun, mutta nopeasti onneksi unohti ne. Namialusta esteen takana, pari kertaa palkka pelkästä seisomisesta ja viimeisellä kiersin koiran luokse. Vähän steppasi, kun olin melkein koiran vieressä, muuten hyvä. Luoksetulon loppua tehtiin taas ämpäreiden kanssa, ensin pari kertaa lyhyemmältä matkalta, sitten koko liike liikkurin kanssa. Tuli taas tosi vauhdilla, mutta jarrutti sopivasti. Liikkurin mielestä sai palkan ennenkuin oli kunnolla istunut, joten tehtiin vielä yksi lyhyemmältä matkalta ja nyt varmistin, että istuu. Tässä täytyy olla kyllä tarkkana, se on sen verran possu, että helposti huijaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti