lauantai 9. helmikuuta 2013

Aivot tallella ;)

Tänään "viimeistä" kertaa tokokurssilla, joka onneksi saakin vielä jatkoa ainakin neljän kerran verran. Koira oli jo huomattavasti paremmin kuulolla kuin viimeksi, lähes normaali. Alkuun kyllä aika kierroksilla, kun laiskotteluviikko takana..

Ensin liikkeestä maahanmenoa, joka toimi tosi kivasti. Palkkaus sekä heti maahanmenosta, että koko liikettä alusta loppuun. Liikkeestä seisominen samalla kaavalla, ei mitään ongelmaa. Sitten seuraamista ensin pätkissä 2 askelta-3 askelta-2-6 jne. Nämä meni vielä suht kivasti. Käännösten mukaan otettua koira alkoi tulla perusasennossa tosi eteen ja vähän poikittain. Tähän puututtiin ja tehtiin sivulletuloja eri kulmista. Ongelma on etenkin jos olen hieman vinossa, vasen kylki kohti koiraa, tällöin tulee ihan vinottain sivulle. Jätin koiran palkatta väärästä asennosta ja "oijoij, mitä tapahtui", askel suoraan eteen ja uusi sivulletulo. Koira alkoi tietenkin käydä aika kierroksilla, sillä kun edelleen tuo sivulletulo aiheuttaa ääntelyä ja etenkin, kun palkkaa ei tipu, se tuppaa hermostumaan... Se ei siis tiedä missä sen takamus menee, joten tehtiin vielä pohkeen väistöä puolikaaressa, koira imuttamalla mukaan. Näitä täytyy jatkaa nyt kotona, ehkä se koira oppii että sillä on takapuolikin ;)

Toisella vuorolla kokeiltiin nopeasti peruuttamista seinän vierellä, jota myös voisi käyttää asennon suoristamiseen. Eli askel eteenpäin, että koira tulee mukaan ja sitten pari taaksepäin, hyvin toimi. Seuraavaksi luoksetuloa, tässä taas törpöt mukana, jotta koira tulee väkisin suoraan. Ensin pari lyhyemmältä matkalta, palkka helmasta, ei onkelmia. Sitten pariin otteeseen koko liike täysipitkältä matkalta. Tässä ei kyllä ole ongelmia ainakaan vauhdin kanssa, koira tulee kuin ammuttuna ja viimehetken luisujarrutukset eteen, ei kuitenkaan törmännyt. Tämä herätti hilpeyttä katsojissa :D

Sitten mentiin hyppäämään. Ekat kerrat muistutukseksi taas namialustan kanssa, seis-käsky käsimerkin kanssa. Tehtiin myös koko setti ilman apuja ja jätin käsimerkin pois, toimi ihan yhtä hyvin. Ongelmaksi paljastui liikkurin kommentit, hyppy on niin kiva, että meinaa sille karata, kun vain kuuluu jotain puhetta :P Tehtiinkin sitten loppuun häiriöperusasentoa ja kouluttaja huuteli vieressä ensin eri liikkeiden aloituskomentoja, sitten  "tänne", "maahan", "missä kissa" ym. Painokas maahankäsky oli paha, "missä kissa" kuuluessa piti tuijottaa pää kallellaan kouluttajaa ja kouluttajan hangatessa kädellä maata koiran edessä oli pakko mennä vähän pussaamaan :P Samaa maassaollessa, jolloin "istu" käsky oli paha, nousi lähes joka kerta. Näitä pitäisi kyllä treenailla useammin.

Ja jipii! Me saatiin paikka agilityryhmään!! Päästään parin viikon päästä aloittamaan, kun meikäläisen harrastuksia haittaavat työt loppuu tältä erää. Ihan huippua, että saatiin paikka näin nopeasti, olin varma, että saadaan odotella jonnekin kesään asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti