perjantai 14. helmikuuta 2014

Ystävänpäivää

Mutta ennenkuin mennään tämän päivän aiheeseen, niin pakko laittaa tännekin kuva siitä, mikä vihdoin saatiin meille:


Tilasin joskus aikoja sitten syksyllä tuollaisen kyltin, kauan siinä kesti, mutta tulihan se vihdoin. Ja onhan siinä vähän jotain tuttua ;) On siis tehty Rokin kuvan pohjalta, ihan kiva musta. Eikä edes ollut mikään törkykallis. Mua itteä ärsyttää aivan tolkuttomasti kaikki "kulkukauppiaat" ym. ja oonkin miettinyt, jos hommais jonkun "täällä vartioin minä" -kyltin oven pieleen hiippareiden varalle, mutta ehkä tuommonen on kivempi...

Tänään olikin vähän erilainen päivä, koska oltiin Rokin kanssa edustamassa meidän seuraa ja ylipäänsä harrastuskoiria paikallisen kyläkoulun alaluokkalaisille. Jossain mielenhäiriössä ilmoittauduin vapaaehtoiseksi sellaiseen :D Paikalla oli myös H x-rotuisen Repen kanssa. Paikalla ei ollutkaan kaikki alaluokkalaiset, vaan kyseessä oli joku vapaaehtoinen iltapäiväkerho toiminta, mutta oli niitä joku vajaa kymmenen oppilasta. Rokkihan ei ihan hirveästi ole lasten kanssa ollut tekemisissä, mutta se kun on tuollainen avoin höhlä niin uskalsin sen kanssa lähteä.

Alkuun vähän puhuttiin lapsille ylipäänsä vieraiden koirien kohtaamisesta ja kerrottiin meidän omista koirista ym. Rokki pääsi tämän jälkeen paikalle lasten ihmeteltäväksi, vähän meinasi alkuun pusuja ehtiä irrota, kun oli innoissaan tilanteesta ja sai (hihnassa) käydä lapsia nuuskimassa, mutta hyvin rauhoittui maahan makaamaan ja kaikki halukkaat saivat sitä käydä siinä silittelemässä. Vain kahdella lapsista oli koiria kotona, ja aika monelle tilanne olikin uusi tai ei ainakaan niin jokapäiväinen juttu.

Tehtiin myös pieni tokonäytös, jossa oli pienet pätkät seuraamista, luoksetuloa ja jäävejä ihan vain vauhdista. Rokki keskittyi uskomattoman hyvin ja virtaa ja intoa tekemiseen riitti kuin pienessä kylässä! Oli kyllä positiivinen yllätys, koska paikka ja tilanne oli molemmille niin uusi ja oppilasyleisö seisoi vain parin metrin päässä. Ja ihan treenin kannaltahan me tällainen tilanne otettiin ;) Välissä H näytti koirallaan pienen aginäytöksen, esteinä oli lyhyt n. 1,5m putki ja pari kartioista ja lankuista kyhättyä hyppyestettä, mutta vähän osviittaa siitä, mitä agissa tapahtuu :D Toisella vuorolla me tehtiin pari noutoa, jotka sujui hyvin, toi suoraan, vähän kyllä kapula pyöri palautuksessa. Näytettiin myös meidän uutta, mutta vähän keskeneräistä temppua, eli jalkojen välissä pujottelua, joka tuntui olevankin lapsista tosi hauska. Halukkaat saivat loppuun taluttaa Repeä pienet pätkät. Aika meni tosi nopeasti, eikä kaikkia suunniteltuja juttuja ehditty edes näyttää, kun lapsilla alkoi olla jo niin kylmä, että lopetettiin vähän etuajassa. Tarkoituksena oli mm. demonstroida hakua ja esineruutua ihan rautalankamalleilla. Mutta oli kyllä kivaa, voi joskus lähteä ihan hyvin uudestaan. Lapset tykkäsivät ja kyselivät kaikenlaista, niillehän nyt tärkeintä taitaa olla se, että paikalle ylipäänsä tulee koiria taputeltaviksi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti