sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Viikon reenailuja

Torstaina aksaamassa. Radan alussa kaksi hyppyä, joista toinen takaakierrolla. Koiralla lipesi kurvatessa takapää alta, mutta yritti silti hypätä ja rojahti suoraan esteen päälle :( Toisen siivekkeen toinen kepin kannake ihan vääntyi koiran painosta.. Ilmeisesti koiraan ei kuitenkaan sattunut, ei oireillut silloin eikä sen jälkeen mitenkään, eikä rimakauhuakaan onneksi tullut. Vähän pelotti, jos kuitenkin venäytti selkää tai jalkoja liukastuessaan, mutta ei onneksi. Itse en tilannetta nähnyt, kun olin juoksemassa jo seuraavalle esteelle, katselijat kuitenkin sattuivat olemaan ihan esteen vieressä. Että näin alkoi nämä reenit..

Radalla oli tosi paljon juuri takaakiertoja, valssia ja persjättöjä/takaaleikkauksia. Taisipa yhdellä esteellä olla myös niisto. Vaikein kohta tällä kertaa tuntuivat taas olevan kepit. Välillä mentiin hyvinkin rytmikkäästi ja välillä tökki ihan hirveästi, meinasi väkisin jättää joka toisen kepin välistä ym. Tässä mietin, että olisiko kylki sittenkin venähtänyt alun kaatumisessa..? En tiedä, tuntuu että musta on tullut ihan vainoharhainen tuon koiran suhteen ja etenkin agissa mietin vähän väliä, että sattuukohan sitä tai jotain. Kun ei kuitenkaan voi tietää miltä esim. se rutiseva kyynär siitä itsestä tuntuu.. No, ei se ainakaan vauhtia oo hidastanut :D

Keinu sen sijaan oli tällä kertaa meidän onnistumisen paikka. Kertaakaan koiralla ei ollut pienintäkään epäröintiä eikä tarvinnut avustusta tai säikkynyt enää sen pauketta, mahtavaa! Ehkä sen pienessä päässä on taas pari hernettä kohdannut ja hautunut viime keinureenin jälkeen ;)

*****

Tänään oltiin tokoilemassa. Halli oli varattuna koko päivän, joten oltiin ulkona kaukalolla. Siellä olikin sopivasti häiriötä, kun kaukalossa oli pieniä lapsia luistelemassa ja jäätä aurailtiin traktorilla sekä kuului millon minkäkinlaista pauketta. Häiriön takia laitoin Rokin pitkään liinaan, mutta tuntui että häiriö sai sen vain tsemppaamaan enemmän! Kaukalolle päin ei tainnut vilkaistakaan, enemmän häiriönä toimivat reenikavereitten ihanien tyttöjen hajut maassa..

Aluksi vähän noutokapulalla "pelleilyä". Muutaman kerran joutui heitsailemaan, että malttoi haistelulta keskittyä, mutta tämä meni nopeasti ohi ja saatiin työmoodi päälle. Pari vauhtinoutoa alkuun. Sitten pelkkiä kapulan nostoja ilman apuja. Lopuksi vielä luovutusasentoon tuloa. Tässä huomasi häiriön vaikutuksen, sillä meinasi mäkläillä, ei paljon, mutta enenmmän kuin esim. kotona reenatessa.

Seuraamisessa hinkattiin etenkin käännöksiä. Oikealle taas ihan kivat, mutta vasemmalle ei toimii yhtään. Kontakti kuitenkin pysyi kivasti ja äänikin maltillisissa rajoissa :) Muutamat jäävät ilma seuruuta. Istuminen oli täysin neva hööd juttu tänään, tarjosi kokoajan maahanmenoa, höh. Varmaan täytyy ottaa joku istumiskuuri.

Lopussa "ajankuluksi" hömppäjuttuja mm. peruuttelua joka aiheutti suoranaista päin naamaa räkytystä :O Kriteerinä olikin sitten äänetön peruutus.. Harjoiteltiin myös uutta keskeneräistä temppua, eli jalkojen välissä pujottelua. Tällä hetkellä kaksi askelta on maksimi ilman palkkaa ;) Ihan loppuun keskittymisharjoituksena nakin pito kuonon päällä.

Ja ennenkuin päästiin kentältä lähtemään, piti pelastaa kaverin puuhun lentänyt narupallo :D Kiipeilyksihän se lopulta meni ennen kuin pallo "luovutti" :P

3 kommenttia:

  1. Tiedän että monet tekee niin, että treenit jatkuu rytinöistä viis (etenkin pk-puolella), mutta koiran ollessa kiihkeässä mielentilassa ja lihasten ollessa lämpimät ja jännittyneet, ei koira sillä hetkellä välttämättä näytä kipua. Itse kuitenkin olen tullut siihen tulokseen, että parempi lopettaa treenit ajoissa kuin katua myöhemmin.. Sinäkin varmaan noiden jumien sun muiden takia syynäät omaasi aika tarkkaan katseellasi, eikä "vainoharhaisuus" mitenkään väärin ole. Toki voi olla että jos koira on loppuverrytelty huolella niin kolahduksesta ei jäänyt mitään - toivottavasti näin siis :) Mutta jottei menisi ihan aiheen vierestä niin haluaisin kuulla perustelut siihen miksi treenit jatkui, koska kuvauksen mukaan rysäys kuulosti aika pahalta. Ihan mielenkiinnosta, kun kaikki kehonhuolto yms. -jutut kiinnostaa.

    VastaaPoista
  2. Hyvä kysymys, ja saman kysymyksen esitin itse itselleni - jälkeenpäin. Suurin syy varmaan oli vain ajattelematon ohjaaja, en tajunnut tilanteen vakavuuttaa siinä hetkessä, vaan ajattelin, että reenit loppuu, jos koira jotenkin oireilee tms. Vaikka tottahan se on, ettei se välttämättä kipua siinä tilanteessa näytä.. Rokki vain on niin "herkkis", että mielestäni siitä aika hyvin huomaan, jos jokin ei ole kohdallaan. Treenien jälkeen tehtiin extrahuolellinen loppuvenyttely loppuverryttelyjen jälkeen, ja tällä kertaa onneksi selvittiin säikähdyksellä, sillä koira ei ole oireillut jälkeenpäinkään millään lailla! Mutta kyllä pistän täysin oman tyhmyyteni piikkiin sen ettei treenejä lopetettu heti tapahtuman jälkeen. No, virheistä toivottavasti oppii. Sitäkin vähän ihmettelin, kun treenien vetäjä ei oikeastaan reagoinut tilanteeseen millään lailla, vaikka meidänkin seurassa on juuri paljon puhetta ollut agin vaaroista ja turvallisesta treenaamisesta ym. Mutta päävastuu on tietysti koiran ohjaajalla.

    VastaaPoista
  3. Noinhan se tulee ensimmäisenä mieleen ajatella, että jos se oireilee niin sitten laitetaan pillit pussiin. Inhottavana esimerkkinä ihan arjesta se, kun Sony oli hierottu pari päivää aiemmin kun kävimme metsälenkillä ja se pääsi pupun perään sitten rymyämään metsään. Oli muuten todella pitkään kipeä sen jälkeen, vaikkei itse lenkillä oireillutkaan, kun ns. suojajännitteet oli hierottu rennoksi vähän aikaa sitten ja uusi hieronta-aika piti tilata. :( Itse en ole pystynyt enää luottamaan tuohon "herkkyyteen" juuri sen takia kun esim. aksassa ollaan niin fiiliksissä että se kipu ei tunnu sillä hetkellä. Onneksi Rokille ei tullut mitään!

    VastaaPoista