sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Viikonlopun viettoa

Eilen taas A:n tokokurssilla. Ensin katsottiin noutoa. Kokonaisuus suht kiva, voisi odottaa rauhallisemmin ja palatus saisi myös olla rauhallisempi. Alkuun tehtiin rauhassa odottamista, eli muka heitin ja palkka kun pysyi pylly maassa. Tämän jälkeen pari heittoa, josta palkka taas kun pysyi paikallaan. Väliin taidettiin ottaa pari vauhtinoutoa, joiden jälkeen palautusta. Koira istumaan kapula suussa, kehumista kun rauhassa, välillä kädet käytetään kapulalla ja otetaan taas pois ihan rauhassa. Eli ihan perusjuttuja, näitä pitäisi vain muistaa vahvistaa. Palautuksessa saisi tulla hieman lähemmäs, ehkä tässäkin kokeillaan palkkaa paidan helmasta, joka luoksetulossa ainakin auttoi ja siinä tulee turhankin liki.. Koko treenien ajan taustalla soi häiriö-CD, josta tulikin ihan kivasti häiriötä, etenkin ovikello oli Rokille paha tässä treenissä ;)

Katsottiin myös luoksetuloa. Vauhdin ja matkan lisääntyessä koira tulee ihan vinoon, välillä tätä oli myös kapulan kanssa. Vinkiksi sain seistä pienessä haara-asennossa, jolloin koira saa tulla jalkojen väliin, eikä sen tarvitse "valita" jompaa kumpaa jalkaa jota vasten tavallaan tulee, mikä ehkä helposti ohjaa sen vinoon. Tästäkin on tainnut olla ennenki puhetta.. Luoksetuloissa pitää etsiä ja kokeilla se ns. kipuraja, milloin vauhtia on liikaa ja pikkuhiljaa tästä pidentää matkaa, jotenkin sille tulee vauhtisokeus, kun matka kasvaa, ja tulee aika rytinällä päin miten sattuun.

Toisella vuorolla tehtiin taas kuunteluharjoitus ja muisteltiin ohjatun alkeita. Tätä ollaan kait kerran vain tehty aiemmin. Koira seisomaan merkille, A kävi laittamassa makupalan jommalle kummalle puolelle kuppiin ja koira lähetettiin sinne. Alkuun sähläsi ja ryntäsi vain lähimmälle kupille, mutta keksi pian, että pitää kuunnella ohjeita. Tämän jälkeen pelkästään parit merkille lähetykset, josta sai hakea vain makupalan. Vuoron lopuksi katsottiin vielä perusasentoa, jossa koira on aika rauhaton ja tahtoo etenkin kierrosten noustessa tulla vähän sinne päin. Helposti nojaa tai tulee muuten aika törkeästi päin, johon sain ohjeeksi nostaa vain jalan ylös ja tehdä näin ns. oman alueen selväksi. Palkan paikkaan pitää myös muistaa kiinnittää huomiota, olen vahingossa alkanut palkkaamaan hieman liian edestä, joka vetää tietysti myös koiraa liian eteen, ei ole vielä paha, mutta saisi olla ehkä muutama sentin taaempana.

Ennen hallivuoron päättymistä tehtiin ryhmäpaikkamakuu. Rokki oli reunimmaisena, appari liinassa, toisella sivulla ihana bortsutyttö. Aikaa 2 tai 3 min. Jäi taas vähän vinoon, mutta en halunnut nyt siihen puuttua, vaan tavoitteena vain rauhallinen paikallaolo. Viereistä koiraa käytiin ties kuinka monesti korjaamassa suorempaan, joka kiinnitti välillä Rokin huomion siihen ja sai aikaan pientä piippailua, hiljeni heti kun sihahdin ja pääasiassa tuijottikin tosi tarkkaavaisena mua. Rokki oli hallin reunassa ja lähimpänä radiota, jossa edelleen pyöri häiriö-CD, missä sattui olemaan juuri joku vinkupallo ja vihellyskohta menossa koko makuun ajan. Vähän meinasi alkaa itteä naurattamaan, kun etenkin vihellykset sai Rokin pään kääntyilemään ja kaulan venymään äärimilleen, kun yritti kuunnella mistä vihellykset tulee :D Oli kuitenkin tosi hyvä treeni ja olin oikein tyytyväinen pojan suoritukseen, oli paljon rauhallisempi mitä viimeksi. Hulluna pitää vielä treeniä tehdä etenkin kentälle menoon, jossa on muita koiria, se on vielä melkoista sähellystä, vaikka hyvin sitten sivulla rauhoittuukin..

Tänään käveltiin porukoitten luota järven rannalla olleeseen kylätapahtumaan, missä tietysti oli paljon Rokille vierastakin porukkaa. Kaikkiahan olisi pitänyt päästä moikkaamaan, mutta ihan kivan rauhallisesti osasi kuitenkin vain hengailla. Tällaisissa tapahtumissa pitäisi käydä enenmmänkin koiran kanssa, aika paljon tulee vain perus treeniporukoissa pyörittyä, mutta ei juuri muuten paikoissa, missä paljon ihmisiä. Uudet tulijat piti tietysti vahdata tarkasti:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti