perjantai 20. syyskuuta 2013

Elämä voittaa

Tuntuu, että olen onnistunut keräilemään kaikki mahdolliset liikkeellä olevat "kulkutaudit" itteeni :/ Ensin flunssa, sitten kuume ja viimeiseksi vielä kunnon mahatauti! Kyllä olikin veto pois, mutta nyt alkaa taas olla normi olotila..

Etkö vois jo nousta, tylsääää...
Eilen päästiin onneksi agitreeneihin ja tosiaan uuden ryhmän & vetäjän kanssa. Rata oli tämmönen:

Haastavia kohtia oli muutamia. Varsinkin ekalla kierroksella 8-9-10 esteillä R jotenkin haahuili ja teki turhankin suuria kaarroksia. Tässä auttoi, kun pidin koiran tavallaan paremmin "hallinnassa" ja riittävän lähellä, jolloin se ei ehtinyt itse alkaa suunnittelemaan minne menisi vaan seurasi paremmin ohjausta. Keinulla ekalla kierroksella H auttoi hieman, ettei rysähdä täysillä alas, mutta hyvin R muisti esteen ja hiljensi oikein. Otettiin ihan treenien lopuksi keinua vielä muutamilla toistoilla niin, ettei keinun rysähdystä vaimennettu yhtään, vähän piskiä jännitti se kolina, mutta hyvin selvittiin. 16-17-18 oli monille vaikea, meille lähinnä hankaluutta aiheutti mun sekoilu :D 17 ja 18 esteiden välillä piti tehdä valssi, mut tein aina vahingossa persjätön :P No, suju se niinkin, mutta toimi paremmin valssilla, jolloin itse näki koiran ja että se varmasti suorittaa renkaan oikein. Kepit suju ihan ok. Kokeiltiin myös kädessä olevalla lelupalkalla, joka lensi esteen lopussa. No, eipä ollut huonompi eikä parempi kuin muutenkaan..

Kontakteilla toimi nyt taas hyvin se, että hiljensin vain itse selkeästi vauhtia ennen esteen loppua. Täytyy vain olla tarkkana, etten tee hidastusta liian aikaisin, koska tällöin koira ehtii taas ihmetellä mihin jään ja saattaa tulla esteeltä alas miten sattuun. Muutenkin pitäisi olla tarkempi oman ohjauksen kanssa; heiluttelin kuulemma taas liioitellusti käsiä, mikä aiheuttaa tuolle koiralle tahattoman korkeita tai vääränlaisia hyppyjä, kun seuraa kättä niin tarkasti. Etenkin muurilla huomasin itsekin nostavan käteni liian ylös, kai jotenkin luulin ohjaavani koiraa etenemään vain suoraan seuraavalle esteelle tms..

*********

Selma edusti hienosti kissanpäivillä ja etenkin siniset silmät saivat paljon ihailua osakseen ;) Onneksi tuo ei ole moksiskaan, vaikka välillä viisikin vaahtosammuttimen kokoista lasta oli yhtä aikaa paijaamassa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti