sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Viikon reenit

Perjantaina oltiin tosiaan "vaihtariaksatunnilla". E ei ole ennen pitänyt meille agia, joten oli uutta puolin ja toisin. Rata oli tämmönen:

Tehtiin niin, että vedettiin alkuun suoriltaan koko rata (tai siis puolet siitä, rata olisi jatkunut vielä, mut otettiin tällanen pätkä) ja E kuvas meidän suorituksen. Meni kyllä ihan plörinäks, koira oli jotenkin ihan kujalla, jäi haistelemaan parissakin kohtaa ym. joten ei kovin hääppöstä kuvaa annettu meidän menosta :P Otettiin sitten alkua pariinkin kertaan esteelle 11. asti. Takaakierrot onnistu hyvin, ainoa hankala paikka oli 8. putki, jossa väärä pää oli selvemmin koiran linjalla, ja sinne se myös hakeutui, joten ohjauksen kanssa sai olla tarkkana.

Toisella kertaa tehtiin keppejä. Ensin niin, että palkka odotti keppien lopussa alustalla. Meni ihan ok, pari kertaa meinasi jättää keppejä menemättä, kun palkka veti niin puoleensa. Sitten kokeiltiin "uittamista" tai ainakin siksi E sitä kutsui :D Tällä saadaan koiraan vauhtia, kun se jo osaa kepit mennä. Eli näytetään kädellä joka toisen kepin välistä ja peruutetaan itse vauhdilla taaksepäin, vapautus heti, kun koira alkaa "uimaan" eli menee sujuvasti. Tää oli tosi hyvä! Rokki hoksas homman heti ja vauhtia oli selvästi enemmän, mitä yleensä. Itse vain saa olla varsinkin alussa tosi tarkkana, että on riittävän nopea, muuten homma kosahtaa..

Sitten oli jälleen kerran pohdintaa mitä tehdään kontaktien kanssa. E:n keino oli, että opetetaan koira esim. koske -käskyllä pysähtymään kontaktilla. Eli peräpää kontaktilla, etutassut maassa ja palkka tassujen väliin maahan. Tätä voi treenata kotonakin itsekyhätyllä "kontaktilevyllä". Tämä keino kuulostaa meille parhaalle, tähän mennessä kuulluista, joten ehkä yritetään tätä. Mä en jaksa ottaa paineita, jos ne kontaktit ei tuu ikinä toimimaan niin sitten ei tuu, ei voi mitään :P Pääasia, että on kivaa..

Tänään oltiin pitkästä aikaa ryhmätottiksissa. Itelle tuli vähän lentävä lähtö ja ilman sen kummempia suunnitelmia mentiin paikalle. Aluksi tehtiin pieniä seuraamispätkiä ja jääviä häirittynä, eli kokoajan oltiin ihmisporukan keskellä. R teki tosi hyvällä ilmeellä, ei häiriintynyt yhtään! Välillä joku myös käveli koiran vasemmalla puolella melkein kiinni koirassa, mutta R ei edes vilkaissut sitä, jei.

Tokalla vuorolla kentällä oli toinen koira häiriönä ja lisäksi sille otettiin ampumisia. Me pysyteltiin R:n kanssa kentän toisessa päässä ja pööpöiltiin vain jotain seuruu, perusasento, luoksetulohömppää, lähinnä tässä häiriö/ampumistreeniä. Ei onneksi kyttäillyt saku-urosta yhtään ja varsinkaan ekaa laukausta tuskin huomasi. Toisen laukauksen aikaan istui hihnan mitan päässä musta ja tällöin korvat vähän alkoi pyörimään. Heti laukauksen jälkeen koiran takaa kuului jotain kolinaa ja sitten alkoi jänskättää sen verran, että nousi ylös ja lähti tulemaan mun luokse. Muuten oli tosi kivasti ja tuntui, että taas onnistuneen treenin jälkeen omakin motivaatio sai vähän pönkitystä ;) Parin viikon päästä on tarkoitus pitää ns. harjoittelukokeet, joissa yksi on olevinaan tuomari, tehdään ilmoittautumiset, laitetaan numerolaput rintaan ym :) Me mennään "kokeilemaan" tokon aloa. Mitään pisteitähän tms. näissä kokeissa ei jaeta, mut näkee vähän missä mennään. Ja jännittää varmaan silti, haha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti