tiistai 25. kesäkuuta 2013

Juhannusviikko

Viime viikon puuhailut vähän näin jälkijunassa tänne.. Tiistaina oltiin aksaamassa, radasta ei nyt ole kuvaa, kun läppäri tilttas, missä ratapiirrosohjelma.. Radalla oli keinu, joka meni tosi kivasti ja sujuvasti ihan osana rataa, ilman avustamista. Rokki jopa itse muisti pysähtyä keinun puolivälissä, vaikka ohjaaja oli vähän myöhässä paikalla :) Yksi radan haastavimmista kohdista oli putken ja puomin kohdalla, koska molemmille esteille menot olivat ihan vieretysten, ja tottakai koira piti saada oikealle esteelle ;) Putkeen menossa ei mitään ongelmaa (puomin pää jäi mun ja putken väliin), koira ampaisi suoraan sinne. Puomille menossa taas kouluttaja antoi vinkiksi kääntää koko kroppaa liioitellusti vasemmalle (puomi oli putken vasemmalla puolella esteelle tullessa) kun koira suorittaa edellistä estettä ja saa näin merkin, että ihan suoraan ei saa juosta. Tämä toimi tosi hyvin! Vaikka tekemäni kropan liike oli pieni ja varmaan sekunnin mittainen, niin koira meinasi mennä puomistakin ohi, kun otti niin tarkasti suunnan multa :D meni kuitenkin puomille vielä sujuvasti vauhdista, että ei tarvinnut ylimääräisiä lenkkejä tehdä. Uskomattoman taitava koiranpoika :)

Torstaina meillä kävi se koirahierojaopiskelija, joka kävi jo joskus kevättalvella. Tällä kertaa alettiin melkein heti hieromaan, ilman ylimääräisiä löpinöitä. Ilmeisesti Rokille liian nopeasti, koska ei meinannut millään rauhoittua, eli ei ehtinyt mielestään tarpeeksi tutustua hierojan kanssa etukäteen. Musta se taas vähän peitti epävarmuuttaan sellaseen ylettömään pussailu/häsellys pomppimiseen, eikä olisi millään suostunut ensin rauhoittumaan makuulle. "Selätetttiin" se sit puoliväkisin, kuulostaapa hyvälle ;) ja mä pidin sitä varulta koko hieronnan tiukasti kiinni, ettei pomppisi ylös sieltä. Etutassuissa tuntui jälleen pientä rahinaa, vasemmalla puolella reisilihaksen pää oli hieman tiukka, samoin lanneosa molemmin puolin. Takapään pienet jumit voi johtua vielä siitä pussiesteeseen törmäämisestä, tai sitten jostain muusta..

Lauantaina oltiin viettämässä juhannusta mökillä, mutta yllättäen unohdin ladata kameran eikä laturikaan ollut tullut matkaan, joten uusia kuvia koirasta ei ole nytkään :/ Rokki sai juosta ja sekoilla (siltä se ainakin näytti :P) pihalla lähes mielin määrin. Sunnuntaina aamusta käytin sen uimassa pienen lämmittelyn jälkeen, eli heittelin sille hyvän aikaa käpyjä ympäriinsä laiturin päästä, jotta se ui putkeen edes jonkin aikaa käymättä välillä rannalla. "Loppupalkaksi" sai kelluvan vesilelun, minkä kanssa sai sitten juosta maihin. Tai oli kyllä sen verran tehokas uintisessio ettei koira enää kauheasti jaksanut edes siinä vaiheessa juosta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti