keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Metsäläinen

Eiliset aksatreenit jouduttiin perumaan, mutta saatiin onneksi tehtyä vaihtarit toisen koirakon kanssa, ja mennään treeneihin perjantaina :)

Eilen käytiin kuitenkin metsälenkillä ja pitkästä pitkästä aikaa tehtiin myös pieni esineruutuharjoitus. Viime kerrasta on tosiaan jo aikaa, ja sekin on tainnut olla joku esineruudun tapainen esineiden etsintä mökin pihassa tms.. Tallattiin Rokin kanssa jonkinlainen alue, ehkä 20x30m, vasemman laidan rajana tie, etulinjana polku, kaksi esinettä. Ekan esineen (nännikumin) näytin selvästi mihin pudotan (Rokki oli puussa kiinni ruudun vieressä) ja toisen (hanska) tiputin huomaamatta alueen toiselle laidalle, kun tulin pois. Koiralle liivit niskaan ja "mennään etsimään esineitä" -höpinöillä lähes ruudun vasempaan etureunaan, koska tuuli puhalsi aika kovaa oikealta. Koiralla oli selvästi homma selvillä ja lähti ammuttuna alueelle. Haki ja pysyi alueella tosi hyvin, mutta en tiedä sotkiko tuuli vai menikö alussa nokka tukossa, sillä joutui hetken aikaa esinettä oikeasti etsimään. Viimein löysi ja lähti tuomaan, toi hyvin ja pudotti ehkä metrin päähän "jes" -käskyllä.

Toiselle esineelle ei lähtenyt enää niin innokkaasti, mutta lähti kuitenkin. Hieman jouduin patistelemaan sitä vielä uudemman kerran ja taisin askeleen verran astua ruudun puolellekin. Ajatus löytyi ja alkoi hakemaan, taas pysyi tosi hyvin alueella, vaikka kävi ihan takarajallakin, hyvä! Pienen etsinnän jälkeen hanska löytyi, mutta kuten viime syksynkin ongelma oli, niin nytkin oli vain palkkanakit mielessä ja tiputti esineen saman tien ja sinkosi mun luo palkan toivossa. Ei muutakuin uudestaan hakemaan esinettä, lähti alueen väärään laitaan, ihan kuin olisi luullut että toi väärän esineen, tai pitää hakea joku muu.. Viimein hanska tarttui uudestaan matkaan, nyt kantoi pidemmän matkan ja tiputti vasta "jessillä". Eli esineen perille tuontia pitää nyt kovasti treenata ihan erikseen. Myös vahvistusta sille, että esineitä metsässä on vielä, vaikka yhden sieltä jo olisikin löytänyt..

Puhelimella otettu vähän huono kuva: Rokki ei oikein ilmeestä päätellen arvostanut, kun pedille änkeytyi illalla toinenkin karvakasa.. Hilma on viime aikoina jostain syystä alkanut viihtymään Rokin pedillä, aiemmin ei edes koskenut siihen. R on välillä ihan surkeana, jos H onkin vallannut petipaikan itselleen nukkumaan mennessä, koska eihän siihen viereen nyt voi mitenkään mennä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti