sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Tokoaamu

Tänään oltiin taas varakoirakkona tokokurssilla. Aluksi katsottiin jääviä, joita ollaan nyt aika paljon treenattu kotona. Maahanmeno ja seisominenkin toimi ihan kivasti, seisomisia piti muutamalla kerralla muistutella tai lähinnä paikalla pysymistä. Istuminen oli ihan never heard -juttu, arpoi aina vain maahan tai jäi seisomaan, blaah.. No, saatiin onnistuneitakin suorituksia. Lisää vain erottelutreeniä unohtamatta myös paikallapysymisiä.

Toisella vuorolla halusin jotain "uutta ja kivaa" juttua, olin alunperin ajatellut merkkiä ja sitä sitten tehtiinkin. Tätä ollaan pari kertaa joskus ties millon tehty. A vei lelun merkin taa ja koira sai hakea. Yhdistettiin tähän myös oikean ja vasemman erottelun alkeita. Eli koira vietiin merkille, A kiersi "kapuloilla" eli namialustoilla ja jätti ensimmäisenä käymälleen alustalle namin, jonne sitten lähetin koiran. Alkuun meni pari kertaa sinne alustalle, missä A oli viimeiseksi käynyt, mutta pian tajusi että kannattaa kuunnella ohjeita. Täähän onkin hyvä "kuuloharjoitustreeni".

Ihan loppuun tehtiin taas ryhmäpaikkamakuu. R oli taas kahden ihanan tytsyn välissä, A jäi varmistamaan hihnan päähän että pysyy. Suurimman osan ajasta (2min) katsoi mua, mutta aina kun erehtyi vilkuilemaan naapureita alkoi piipitys ja olisi niiiin tehnyt mieli nousta. Pari kertaa sihahdin kiellon ja kerran kävin välissä palkkaamassa, kun oli rauhoittunut. Kyllä oli taas koiran maltti koetuksella, mutta selvittiin!

Ns. oikea treenaus on jäänyt viime aikoina aika vähälle, mutta ollaan tehty kaikkea hömppäjuttua; lelujen erottelua eri nimillä, jalkojen väliin tuloa/kävelyä ja tassujen antoa. Pitää mainita että ainoa asia minkä T on Rokille ihan alusta alkaen itse opettanut on juuri tassun anto, jota oon nyt jatkanut, että osaa antaa toinen -käskyllä myös toista tassua. Täytyy opettaa vielä antamaan molemmat yhtäaikaa. Nää on tällaisia tosi tarpeellisia joka koiran taitoja ;)

Tässä kökköjä puhelinkuvia:

Lumikuono

Pientä koiraa kiusattiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti