sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Tokot ja pentuvieraita

Tokokurssilla katsottiin eilen ekaksi luoksetuloa. Rokkihan tulee yleensä hieman vinoon ja jää vähän liian kauas, joten tähän kaivattiin apuja. Avuksi otettiin ämpärit, jotka laitetaan vieretysten ja väliin jätetään koiran mentävä "kuja". Itse mennään ämpäreiden "taakse" ja kutsutaan koira. Näin se tulee väkisin suoraan, toimi! Palkkaus vaihdettiin käsistä takin helmaan, eli helmaa käännetään sen verran rullalle, että nakki pysyy siellä ja se ns. rullataan auki, kun koira ottaa palkan, ja näin saatiin luoksetulon loppu tiiviiksi. En tiedä, miten olen unohtanut tämän jotenkin kokonaan, vaikka alkuun tätä jonkin verran käytin. Jossain vaiheessa palkkaus muuttui kädestä palkkauksen, vaihdelleen niitä, ettei koira tiennyt kummasta kädestä palkka milloinkin tulee. Tämä helmasysteemi toimii kyllä paljon paremmin :)

Vuoron lopuksi ehdittiin taas tehdä muutama perusasentoon tulo eri kulmista. Edelleen tässäkin helposti tulee vähän liian eteen, joten tätä täytyy nyt ihan todella treenata kuntoon. Koiralla vaan on niin huonot hermot (ohjaajallahan ei onneksi ole ;)), että jos se ei heti tule oikein, eikä saa palkkaa, alkaa protestoida ääntelemällä tai mua vasten pomppimalla tms. Kaverin koiralla oli sama ongelma, että tulee liian eteen, ja he saivat vinkiksi opettaa koira peruuttamaan sivulla, jolloin koira oppii missä takamus menee ja suoristaminen onnistuu myös taaksepäin astumalla. Tätäkin ehkä voisi kokeilla R:n kanssa.

Seuraavalla vuorolla katsottiin tokohyppyä, joka yhtään liioittelematta saatiin 8 minuutissa valmiiksi, haha :D Meillä alkoi aika loppua ja tiivistettiin kaikilta 10 minuuttinen 8 minuuttiin (tarkkaa puuhaa..). Ihan tokohyppyä ollaan varsinaisesti treenattu kerran aiemmin syksyllä, muutoin pk-hyppyä lelun kanssa.
Ensin namialustan kanssa koiran hypytys lähettämällä, sitten namialusta + "seis" käsky. Nämä toimi kivasti. Pari kertaa tehtiin niin, että jätin koiran esteen taakse vain seisomaan käskyllä ja kiersin sivulle, josta vapautus ja palkka ja lopuksi ehdittiin tehdä vielä koko liike alusta loppuun ilman namialustaa, ja koirahan toimi hienosti, on se taitava <3

Sain taas kommenttia, että koira on jo niin osaava, että siltä voi ihan oikeasti VAATIA asioita, eikä vain korjailla sen "virheitä" koko ajan. Näistä treeneistä jäi tosi hyvä mieli. Kummasti sillä vain on merkitystä, että on osaava kouluttaja, joka osaa suunnitella treenit koiralle sopiviksi ja tulee sitten onnistumisen kokemuksia, niin ohjaajalle kuin koirallekin ;)


Tänään meillä kävi tällainen ihana vauhtikakara Armi kyläilemässä :) Rokki sai tosin vierailun ajan olla autossa, pääsevät tapaamaan sitten  kun pieni vähän kasvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti