maanantai 3. joulukuuta 2012

Sekava sunnuntai

Eilen käytiin pitkällä, suurimmalta osin metsälenkillä. Ihan kiva lenkki pikku pakkaskelissä, mutta yksi ikävä välikohtaus pääsi tapahtumaan, kun erään talon pihalta tuli ISO leonbergi-uros moikkaamaan Rokkia :O Koira ei onneksi ollut vihaisen oloinen, vaikka vaanimalla lähti pihasta kohti tulemaan. Otettiin heti R lyhyeen hihnaan mun ja T:n väliin, mutta R ei tietenkään tykännyt, kun vieras uros pääsi takaapäin iholle haistamaan ja piti melkoista rähäkkää tunkeilijaa vastaan. Todella inhottava tilanne, kun itsekään tuollaisessa tilanteessa kauheasti pysty/uskalla mitään tehdä, kun ei tiedä miten vieras koira käyttäytyy, sillä ei ollut pantaa edes mistä olisi voinut ottaa kiinni tai mitään..No, päästiin suurin piirtein ehjin nahoin talon ohi, paitsi R pääsi nappaamaan mua vahingossa lantiosta, kun ei tiukassa hihnassa ihan tarkkaan osannut kohdettaan valita, onneksi oli toppavaatteet päällä, joten ei tullut naarmuakaan ;) Näitä tilanteita ei vain saisi päästä sattumaan, ja pitäisi itse olla se, joka suojelee koiraa "tunkeilijoilta", varsinkin kun R muutenkin meinaa olla remmirähjä..

Illalla oltiin tottistelemassa agiseuran uudella lämpimällä hallilla. Ihan huippu mesta kyllä! :D Paikalla oli tällä kertaa monta koira, joten samaan aikaan kentällä oli pari koiraa treenaamassa. R veti aluksi ihan kauheat kilarit, kun mentiin halliin ja siellä olikin toinen koira tekemässä juuri jotain vauhdikasta juttua, pari vinkui häkeissä ja uusi paikka. Luultavasti myös aamupäivän välikohtaus oli sillä vielä mielessä...

Koira keräiltiin kontaktiin ja tehtiin seuruun käännöksiä, etenkin vasemmalle, koska se on vaikeampi puoli. Aluksi imuttamalla ja tämän jälkeen askeleen parin seuraamisella. Aika hakemista vielä, eikä tätä kyllä ihan hirveästi edes olla reenattu, joten tehtiin aika helppoja loivia käännöksiä. R oli ylläri pylläri aika kierroksilla ja ääntä lähti taas lähes joka kerta perusasentoon tulossa ja seuruuseen lähdössä.. Lopuksi tehtiin ihan perus suoraa seuruuta muutamia pätkiä.

Toisella kertaa koira oli jo paremmin mukana, lähes alusta alkaen. Aluksi otettiin ilmoittautuminen, ekalla kertaa ryntäsi päin S:aa, mutta toisella kertaa pysy jo takapuoli maassa. Sitten jääviä, koira vierellä, mutta ilman seuraamista. Olen nyt tehnyt niin, että merkki ja palkka tulee oikeasta kädestä, mutta nyt todettiin että on aika huono. Koira edistää ja poikittaa ja varsinkin maahan menee vinoon. Jatkossa siis vasemmalla kädellä palkka, ja koiran suoruuteen pitää nyt kiinnittää erityishuomiota. Muuten R:n liikkeet saivat taas kerran kehuja. Loppuun tehtiin vielä parit vauhtinoudot ja hyvin haki. Ekalla pysyi istumassa, mutta kapula putosi lähes heti, kun otti suuhun. Tehtiin vielä toinen kerta, tällä kertaa nousi heitossa, mutta haki kapulan paremmin..

Voi aargh. Kyllä oli taas jotenkin masentavat treenit. Tuntuu ettei tuosta koirasta saa ikinä kisakelpoista, kun reagoi niin älyttömästi muihin koiriin.. Vaikka kyllähän se sitten keskittyy, kun kontaktin saa herätettyä, mutta silti on sen oloinen, että voi milloin vain lähteä lapasesta toisen koiran takia..En tiedä, voi olla että meidän hienot kisasuunnitelmat menee ihan plörinäksi :P Ainakin päätin ettei mennä sinne mölliageihin, kun ei tosiaan olla sitä agia treenattu taas ainakaan kuukauteen.. ja tuo koira on tuommonen pöhkö.. Ja taitaa myös mätsärit jäädä taas välistä, kun menikin sunnuntain ohjelma vähän uusiksi, kökkö. Sinne oisin R:n voinukin viedä, kun olisi koko ajan saanut olla itse tiukasti hihnan toisessa päässä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti